חיפוש

איך יודעים שההזדמנויות בפתח?

אחרי איזו אנטילופה הלביאה רודפת?

לא זו לא רשומה של נשיונאל ג'יאוגרפיק, אלא רק להבהיר נקודה.

בערבות הסוואנה, הלביאות צדות את האנטילופות החיות בעדרי ענק, השאלה הנשאלת היא אחרי איזו אנטילופה תרדוף הלביאה?

המחקרים מראים כי הלביאות בד"כ רודפות אחרי האנטילופות שמתחילות לברוח ראשונות, עובדה זו לכאורה נוגדת את ההיגיון, למה שהלביאה תנסה לתפוס את אלו שבורחות ראשונות ופותחות פער, במקום לרדוף אחר אלו, שטרם התחילו לברוח, והפערים קצרים יותר?

התשובה על כך פשוטה- בד"כ האנטילופות הראשונות שבורחות הן החלשות והאיטיות בעדר, או הפצועות, אלו שמראש רצות לאט יותר, ולכן הן מנסות להשתמש במקדם הזמן להתחיל לרוץ קודם בכדי לפתוח פער, בעוד והאנטילופות הבריאות, רצות רק כשצריך, הן מספיק מהירות בכדי להתמהמה עוד כמה רגעים, מי שסוגיות מעין אלו מעניינות אותו, מוזמן לקרוא על עקרון ההכבדה, או באנגלית The handicaped principle, עקרון שהוצע לראשונה ע"י החוקר הישראלי אמוץ זהבי (אשר כתב ספר בעברית על העניין- טווסים אלטרואיזם ועקרון ההכבדה).

איך אנטילופה במנוסה קשורה להשקעה בנדל"ן?

בימים אלו כשאנו עמוק בתוך המשבר ומלקקים את פצעי הסגר השני, אני רוצה להעיר את עינכם לתופעה מאוד מעניינת אליה אני שם לב. אתם מכירים את התופעה, שיש מדי פעם בעיתונים, בהם מתחילות להתפרסם כתבות בקו מסויים אשר מנסות לייצר טרנד, חלקן ממומנות וחלקן לא. דוגמא טובה ליצירת טרנד שכזה היתה לפני כמה שנים, בטרנד הביטקויין והמטבעות הוירטואלים, אז הרבה כתבות פמפמו את עליית המחיר המטאורית של המטבע הנ"ל שנסק עד לגבהים של 19,000$, מי שרוצה להיזכר מוזמן לעיין בכמה מהרשומות שלי בנושא:

1. מה ניתן ללמוד מהתנהגות המשקיעים בטרנד הביטקויין?

2. טרוף הביטקוין ואסטרטגית ההשקעה שלכם.

 

דוגמת הביטקויין הינה דוגמא הפוכה לתופעה שאני רוצה לדבר עליה ברשומה זו, בעוד ומטרת הפרסומים אז היתה לגרום למשקיעים/מהמרים להיכנס ולרכוש את המטבעות הוירטואלים, היום אנו עדים לתופעה הפוכה בעולם התוכן של הנדל"ן.

 

איך יודעים שאנו עומדים בפני תקופה של הזדמנויות?

כשאני רואה, תנועה ומגמה של פרסומים מסויימים בעיתונות הכלכלית, אני תמיד מחפש אחד משני דברים:

הראשון זה האינטרס- שזה יחסית קל כאשר מדובר בכתבה ממומנת או על חברה מסויימת, שנכתב במגמה ברורה ליצור אג'נדה.

השני יצירת מגמה/דעת קהל– את זו אנו בד"כ מזהים בעיתונות ככתבות שליליות שבאות לזרוע פחד, ופאניקה ובעיקר בהלה וחוסר ודאות.

להלן שתי דוגמאות מהיומיים האחרונים שפורסמו בגלובס:

זו הכותרת הזועקת, את הבהלה החוצה, שימוש במילים חזקות של קריסה, ירידת מחיר והלאמת הבנקים, למעשה מנסים לרמוז לנו למצב כלכלי שהיה ביוון ממש לפני כמה שנים, או בארה"ב של שנת 2008 אז הולאמו הבנקים שגרמו למשבר הסאב-פריים.

בכדי לחזק מגמה זו, פורסמה באותו העיתון, כתבה אחרת בנושא אחר לכאורה, אך עם מגמה דומה:

בכותרת זו אנו מקבלים הזרקה ישר לתוך המח שלנו אשר מטרתה להשתיל לנו את הרעיון  שזה הולך להיות משבר עמוק וארוך ושאנו רק בתחילתו.

את הכותרות הללו קוראות אוכלוסיות נרחבות באוכלוסיה והן זולגות גם לשיחות הסלון ואט אט נוטעות שורשים בראשם של האנשים, כמו בדוגמא עם האנטילופות לעיל, בין אוכלוסיות בעלי הדירות והמשקיעים, תמיד יהיו את אלו שהם נבהלים בקלות, כאלו שנכנסו להשקעה רק כי זה היה טרנד והבהלה גורמת להם לקבל החלטות פזיזות, רוב ההחלטות הללו מדברות על מימוש ומכירה של נכסים, זאת מתוך ההנחה שכדאי למכור כעת, כי כשהמשבר יעמיק, המחיר שיקבלו יהיה נמוך יותר.

כשאלו הראשונים מתחילים למכור, זו לא מכירה המונית, אך היא מספיק משמעותית בכדי שהשטח ירגיש אותה, וכשהגל הקטן הזה מורגש, אז כעדר גם משקיעים שיותר איתנים בדעתם, נגררים אחר הטרנד וככל שיש יותר פרסומים, כך לחץ המחירים למטה חזק יותר.

וכשיש לחץ למטה, אז ההזדמנויות מתחילות לצוץ על פני השטח.

אז איך מזהים הזדמנויות?

ת'כלס ניתן לכתוב ארוכות על כיצד מזהים הזדמנויות, אך אני רוצה להתחיל דווקא באמת פשוטה אחת:

מי שלא מכיר את השוק, מי שלא למד את השוק, מי שלא יודע מה הוא מחפש, גם אם ההזדמנות תפול לו על הראש לא ידע לזהות אותה.

או במילים אחרות, הדרך לזהות הזדמנות היא להבין את השוק בו אתם כמשקיעים פועלים.

קיימות שתי דרכים עיקריות להכיר את השוק שלכם:

  • לעשות זאת בעצמכם, הבעיה שזה לוקח זמן, רוב האנשים מפספסים הזדמנויות בגלל עניין של עיתוי, לרוב הידע שלהם אינו מספיק או נרחב בעיתוי שההזדמנויות מגיעות אליהם, או שאינם בשלים מספיק, ואז כאשר הם כבר "יודעים" אז תדירות ההזדמנויות יורדת.
  • פשוט ללמוד- לימודים הם קיצור דרך משמעותי על ציר הזמן, היתרון היחסי של לימוד או קבלת הכשרה בנושא מסויים, הוא קיצור הדרך המשמעותי שהוא מייצר מבחינת זמן.

מניסיוני, לימוד עצמי נע על פרקי זמן של 10 חודשים- שנה וחצי, זה כמובן תלוי באופיו של מי שעושה זאת לבד, בהתמודדות עם פחדים ותהליכים מלווים אחרים, לעומתו, לימוד בקבוצה בצורה ממוקדת השמה לה למטרה להפוך אתכם למשקיעים בתקופת זמן קצרה יותר מאחר והלימוד והעשיה ממוקדים יותר ולא מבזבזים זמן על דברים שבדיעבד מתבררים כלא רלווטים.

אנו עומדים בפתחה של תקופה מעניינת בהשקעות נדל"ן-

כעת זרעי הספק והפחד נזרעים בהמוני משקיעים ובעלי דירות שלא היו שלמים עם ההשקעה שלהם, או שפשוט השקיעו כי זה היה הטרנד של העשור האחרון כשהמחירים עלו. כעת כשהקרקע מרגישה להם לא כל כך יציבה כמו בעבר, ומשבר הקורונה גם פגע באוכלוסיית שוכרי הדירות, משקיעים רבים מחפשים דרך מוצא.

אם אתם תדעו לבצע בתקופה הנוכחית של החודשים הקרובים, חקר שוק מעמיק רציני ונכון, אתם תהיו ממש כמו הלביאה שמתמקדת באנטילופה הלחוצה, משקיע נדל"ן צריך לדעת לזהות הזדמנות, ולזהות "בעיה, חשש או לחץ" אצל המוכר, את האלנטים הללו ממש קל לזהות כשאתם יודעים למפות את שוק הפעילות שלכם ולסדר את אסטרטגית ההשקעה שלכם.

 

לאלו מכם שאינם רוצים לפספס את הזדמנויות שמשבר הקורונה יביאו לשולחנכם, אני מזמין אתכם להתעניין בתהליך הכשרת המשקיעים שלי, תהליך שפותח ואורגן בצורה יסודית, ממוקדת ומבוסס אך ורק על עסקאות אמת שביצעתי. אם בא לכם לעשות השקעות ולסגל לעצתמכם יתרון עפ"נ שאר המשקיעים, הרגישו חופשי להדאיר פרטים בלינק:

תהליך הכשרת המשקיעים של גורו נדל"ן

בעוד 3 שבועות אני מתחיל מחזור חדש, זו ההזדמנות שלנו להיפגש ולעשות נדל"ן ביחד. בואו להיות אלו שמרוויחים מהפאניקה ולא מפסידים ממנה.

הרשמה לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים:


רוצים לקבל מידע נוסף על השקעות נדל"ן מלאו את הפרטים ונחזור אליכם!

לשתף בפייסבוק
לצייץ בטוויטר
לשתף בלינקדאין
לנעוץ בפינטרסט
תמונה של גורו נדל"ן

גורו נדל"ן

אתר זה נבנה מתוך מטרה להוות פלטפורמה, פשוטה ונגישה לאלו מכם המחפשים לשנות את גישתם להתנהלות הכספית האישית שלהם כמו גם לאלו המעוניינים ללמוד את תחום ההשקעה בנדל"ן.

מחשבה 1 על “איך יודעים שההזדמנויות בפתח?”

  1. מהנדסים את השוק ללא הפסקה.
    הנה הום 14.12.20 קיבלנו את התשובה,
    שני שליש פריים כדי שהתרחישים האלה לא יקרו אלא אנשים ימחזרו בנוחות את המשכנתא.
    השוק מהונדס ללא נחת.

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן