אזור הנוחות לא נוח

אזור הנוחות לא נוח

'אזור הנוחות שלכם אינו נוח', בחרתי להתחיל מהמסקנה. לכולנו ישנה סביבת מחיה והתנהלות המוכרת לנו, בה אנו מכירים כל פינה ושעל. אנו יודעים בוודאות גבוהה, מה מצפה לנו בהמשך היום, מה מצפה לנו בעבודה, בזוגיות, הילדים ואנו גם יודעים אם כי לעיתים מתכחשים מהמתרחש אצלנו בחשבון הבנק.

בואו נעשה תרגיל קטן, נסו לחשוב כמה אנשים אתם מכירים בסביבתכם אשר מרוצים ומאושרים ממקום עבודתם? כמה אנשים מלאי סיפוק מהעבודה שהם עושים? וכמה נמצאים במקום העבודה שלהם, כי הם רוצים להיות שם ולא בגלל שהם חייבים להיות שם, עקב התחייבויותיהם הכספיות?

אם תביטו מסביב ותהיו מספיק כנים עם עצמכם, תראו שלא אחת גם אתם שייכים לקבוצה זו של אנשים, זה בסדר זה חלק מהחיים. אולם, השאלה שצריכה להישאל היא, מדוע אתם נמצאים במצב הזה? אני חשבתי על המצב שלי ועל 'אזור הנוחות' האישי שלי ומצאתי שמה שהחזיק אותי באותו 'אזור הנוחות' היה הוודאות!

הוודאות הזו לא היתה טובה, היתרון שלה היה שידעתי בדיוק מה יהיה מחר, ידעתי מה יהיה מחרתיים בסבירות די גבוהה, אך עם הוודאות הזו, הבנתי שזה לא באמת מה שרציתי. אז מה אם המשכורת נכנסת כמו שעון שוויצרי, האם זה אומר שאני מרוצה ממה שאני עושה?

מה הפתרון?

אין פתרון קסם, אך יש פתרון פשוט, הפתרון הוא שינוי. יצירת שינוי בחיינו. רובנו יודעים ששינוי הוא בהחלט התשובה, אך כמה מאיתנו באמת מעזים לבצע שינוי כלשהו?! להחליף עבודה? להחליף תחום? להחליף מקום מגורים? להחליף חברים או לצרף חדשים? לנסות משהו חדש?

אנו פוחדים משינוי, כי בשינוי אין את הוודאות אליה הורגלנו כל כך הרבה זמן. אנו צועדים למשהו חדש מבלי שנדע באמת מה תהא התוצאה או המסקנה, אפשר לומר שזה הימור במובן מסויים, הימור על החיים שלנו.

אני מציע הסתכלות מפוכחת יותר על העניין ומקבל את החשש שבחוסר הוודאות, בהבנה. אם הגענו למסקנה שאנו זקוקים לשינוי, כל שנותר כעת לעשות, הוא לפעול בנדון! אך, כבר כתבנו לעיל שמה שמונע מאיתנו לפעול הוא אותו חשש ולכן אנו מעדיפים להישאר במחוזות המוכרים לנו 'אזור הנוחות'.

אם נבצע שינוי מה עלולה להיות התוצאה? התוצאה תהא אחת משני אפשרויות:

א. נכשל-  לא נצליח לבצע את השינוי המיוחל, או שביצענו שינוי אבל התוצאה מאכזבת.

ב. נצליח- הרווחנו, השינוי הועיל והיה טוב לנו.

כעת בואו ננתח את שני התוצאות הללו; אם נכשלנו, הרי שחזרנו לנקודת ההתחלה, אנו לא  מרוצים מהמצב הקיים בדיוק כפי שהיה טרם השינוי, אבל עשיתם משהו חשוב. נקטתם במהלך אמיץ, צעד לעבר חוסר הוודאות. אז אומץ כבר ניחנתם שיש לכם, כעת כל שנשאר הוא רק לשפר את אופן ביצוע הפעולה, נשאר לנתח ולהבין מה לא בוצע כנכון, היכן היו טעויות בשינוי שביצעתם ואותן לתקן. הרי אם היה לכם האומץ הגדול לבצע שינוי אחד, כמה אומץ כבר תצטרכו בכדי לבצע שינויים והתאמות בכדי להגיע אל המטרה? צודקים…..לא הרבה, הצעד הגדול היה האומץ הראשוני.

אם הצלחנו, הרי שלא רק שזכינו בתוצאה טובה יותר, אלא גם ניחנו בעובדה שאנו מסוגלים לבצע מהלכים שמשפרים את חיינו, הבנו כי יש לנו את האומץ הפנימי הדרוש לעמוד על זכותנו וחובתנו לחיות טוב יותר וכי עתידנו מצוי בידנו, בכל תחום בחיים: בעבודה, בזמן הפנוי, תחביבים, זוגיות, מעגל החברים, היחס שלנו לעצמנו ועוד….

לכן אני אומר, אזור הנוחות שלנו אינו כל כך נח, אלא פשוט התרגלנו אליו, לכו וחפשו את אזור הנוחות האמיתי שלכם וזיכרו כשתגיעו אליו….. בצעו שינוי!

בכדי להגיע למקומות ויעדים חדשים, יש צורך במעשים חדשים, המעשים הישנים לא יקדמו אתכם לשום מקום!

זו הנקודה בה אני רוצה לשתף אתכם כיצד הפכתי מכופר למאמין.

הרשמו לניוזלטר שלנו!


מאמרים אחרונים מהבלוג

דילוג לתוכן