חיפוש

העקרונות של וורן באפט בהשקעות נדל"ן

הי חברים וקוראים יקרים, האמת….תכננתי בכלל לכתוב היום עוד פוסט על הסאגה המשעשעת של משרד האוצר Vs משרד השיכון, או במילים אחרות, לפיד ואריאלי ראש בראש. אבל, רצה הגורל ובאחד מעיתוני הכלכלה נתקלו עיניי בכתבה על וורן באפט.

וורן באפט, אינו מוכר ואינו ידוע כמשקיע נדל"ן, למען האמת הוא בכלל לא איש השקעות באפיק הנדלנ"י, וורן מוכר לנו יותר מכל כמשקיע אגדי בתחום שוק ההון, ואומר בתמונה הגדולה רכישת מניות וחברות, לא לחינם הכינוי שלו הוא 'האוראקל מאומאהה'. אולם, מתברר כי וורן דרך חברת האחזקות שהוא בנה במו ידיו ברקשייר האתוואיי, רכשו חברה העוסקת בתיווך נכסים בארה"ב. העסק מן הסתם טוב כי אחרת וורן לא היה נכנס אליו.

אבל, בפוסט זה אני לא רוצה לדבר על וורן וכניסתו לעסקי הנדל"ן (כקוריוז), מי שעוקב אחרי הבלוג הזה, אחרי השקפת עולמי בכל הקשור להשקעות ומי שמכיר אותי אישית מעיסוקי בהשקעת נדל"ן יודע כי עבדכם הנאמן משקיע פחות למען סיבובים (פליפים), אלא יותר למטרה של 'רכוש והחזק' במטרה לייצר תזרים מזומנים חיובי כל חודש. הרווח מהשבחתו של הנכס, מקבלת יחס של צ'ופר ותו לא. אם יש השבחה אז מצוין…..אם לא….העיקר שיש תזרים. התזרים הוא למעשה המטרה הראשונית לפי אסטרטגיית השקעה זו. המטרות של אסטרטגיה זו הן:

– ייצור תזרים מזומנים קבוע המהווה הכנסה היום, ומהיום הראשון להשקעה ולא בעתיד הלא נודע.

– האפשרות להשתמש במינוף בצורה חכמה, כאשר מוצאים את האיזון בין תקבולי השכירות והחזרי המשכנתא, היתרה היא התזרים.

– השימוש במינוף מתיר לנו לרכוש נכס, עם הון עצמי מועט יותר.

– על הנכס למעשה לא אנחנו משלמים אלא השוכרים שלנו, ע"י תקבולי השכירות.

– והיתרון שאני הכי אוהב, יצירת אסטרטגיה לפנסיה מוקדמת, אם אנו משקיעים בתבונה ויוצרים תזרים מזומנים טוב ממנו ניתן לחיות, אנו למעשה מייצרים מצב של חוסר תלות במקום העבודה שלנו, למעשה אנו יכולים להמשיך לעבוד מבחירה או לא לעבוד בכלל.

כל אלו, למעשה באים ממקור מסויים, המקור הוא כמובן, וורן באפט ואסטרטגיית השקעת הערך שלו. הסגנון של השקעת הערך אינה באה רק לידי ביטוי במניות, אלא בכל אפיק השקעה שנבחר אם אנו שומרים על עקרונות הבסיס. זה בדיוק גם הקו המנחה שלי בהשקעות, השקעת ערך טובה היא לא רק השקעה בה יש תזרים מזומנים טוב, אלא גם מצב בו הנכס נרכש במחיר הנמוך משוייו, גורלן של השקעות (טובות) הוא שהן יתכנסו בערכן לשווין, משמע הנכס יגיע בסוף לשוויו האמיתי. אני לא רוצה להלאות כאן, כיצד בוחרים נכסים כאלו, כבר כתבתי על כך כמה פעמים (תאלצו להתאמץ ולחפש בבלוג ובאתר, הרי כתבתי אותו בשבילכם).

ואני חוזר לתחילת הפוסט הזה, ומרכז את הטיפים של וורן באפט לנדל"ן שלכדו את עיני בכתבה:

1. להימנע מהצעות שמבטיחות רווח מהיר.

2. לקנות את הנכס על סמך ההכנסה העתידית מהשכרתו ולא על סמך הציפייה שערכו יעלה.

3. להתעלם מתחזיות המאקרו בנוגע לשוק, כמו גם מהתנודות היומיות במחירי הנכסים.

הייתי מוסיף טיפ רביעי משלי- להבדיל בין משאלות הנפש הכתובות בעתונים לבין מציאות השוק!

הרשמה לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים:


רוצים לקבל מידע נוסף על השקעות נדל"ן מלאו את הפרטים ונחזור אליכם!

לשתף בפייסבוק
לצייץ בטוויטר
לשתף בלינקדאין
לנעוץ בפינטרסט
תמונה של גורו נדל"ן

גורו נדל"ן

אתר זה נבנה מתוך מטרה להוות פלטפורמה, פשוטה ונגישה לאלו מכם המחפשים לשנות את גישתם להתנהלות הכספית האישית שלהם כמו גם לאלו המעוניינים ללמוד את תחום ההשקעה בנדל"ן.

2 מחשבות על “העקרונות של וורן באפט בהשקעות נדל"ן”

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן