בניה- שלב 3 רצפה

לאחר שמתווה היסודות התייבש והתקשה, מפרקים את מסגרת העץ הפנימית ששימשה אותנו ליצקה.

השנוגריסט הינו מתווה יסודות, כעת לאחר שהיציקה יבשה, נותרו לנו חללים בתוך המתווה עצמו, את החללים הללו ממלאים באדמה, אותה האדמה שנחפרה החוצה טרם בצעו את השנוגריסט או באדמה למילוי.

מתווה יסודות יצוק, לפני פירוק שלד העץ. שימו לב לחללים אותם יש למלא

על האדמה עצמה פורסים ארגזי קלקר שמהווים את הבסיס ליציקת הרצפה, ומעל לקלקר בונים את רשת זיוני הברזל שירכיבו את הרצפה.

פריסת רשת תחתונה ע"ג ארגזי הקלקר
פריסת רשת וזיונים תחתונים של הרצפה ע"ג ארגזי הקלקר
שכבת רשת וזיונים עליונים ברצפה בד"כ בגובה של 15-20 ס"מ.
יציקת הרצפה ועבודה עם ויברטור במקביל

מומלץ לבקש ולהתעקש שיהיו 2-3 ויברטורים בשטח, הסיבה היא שיהיה ויברטור גיבוי. במידה והויברטור מתקלקל ואלו דברים שקורים בשטח, נוצר מצב שלקבלן אין ויברטור חלופי ואז יציקת הרצפה מתבצעת ללא ויברציה, דבר שעלול לגרום לחללי אויר בתוך הרצפה ולסגרגציה בבטון, דבר המחליש את חוזק הרצפה עצמה.

יישור והחלקת הבטון ליצירת מפלס אחיד
עבודת ויברטור במהלך היציקה
מראה הרצפה לאחר התקשות הבטון ותחילת עבודה על הממ"ד
מראה רצפת הבית לאחר פירוק מסגרת העץ.

על בסיס הקוצים הבולטים מהרצפה יחברו את זיוני העמודים שהינם למעשה השלבה הבא בבניה (ישנן בעקרון שתי שיטות, אליהן נסביר בשלב הבא של העמודים והמעטפת).

חשוב מאוד ומומלץ מאוד- יום לאחר סיום יציקת הרצפה וכאשר הבטון התקשה וניתן לדרוך עליו לבצע אשפרה.

אשפרה הינה למעשה התזת מים על הבטון, ככלל לבטון יש עקומת התחזקות ארוכה מאוד, ככל שתבצעו יותר אשפרה כך הבטון יהיה חזק יותר ונתון פחות לסדיקה, בטון יכול "לשתות" מים עד כמה חודשים לאחר יציקתו ולהמשיך ולהתחזק.

עם זאת בגלל אילוצי לו"ז, לרוב לא מבצעים אשפרה של כמה שבועות או חודשים, אלא ממהרים להמשיך בבניה, הקבלן שלכם ירוב ירצה לבצע אשפרה של 3-5 ימים. אני ממליץ להתעקש לבצע אשפרה למשך שבועיים, כך אני עושה לפחות בפרוייקטים בהם אני בונה/מפקח. זה אמנם מאט את העבודה בשבועיים והקבלן לא מרוצה, אך זיכרו, זה בית אשר יתגוררו שם אנשים, בניה נכונה, תחסוך הרבה בעיות בעתיד שלא לדבר על הוצאות כספיות.

יש הממליצים בכדי לסייע לבטון להתקשות בצורה מיטבית גם לבנות בחורף/סתיו, כאשר אין הבדל טמפרטורות קיצוני ושמש קופלת המחממת את הבטון.

טיפ מניסיון: מומלץ לרכוש ממטרה של 360° ופשוט לתת לה לעבודה באופן קבוע במשך השבועיים הללו, או בהפוגות של כמה שעות. לעצלנים מבינכם, ניתן גם לחבר מחשב השקיה לצינור ופשוט לקבוע זמני הםפעלה של 4-5 פעמים ביום למשך שעה בהפסקות קצובות.

זה יבטיח אשפרה מיטבית של הבטון.

  • הכותב אינו מהנדס, ואינו קבלן, כל הכתוב הינו דעה ונכתב מניסיון אישי, בטרם ביצוע פרוייקט בניה, יש להיוועץ עם אנשי המקצוע המתאימים.

הרשמו לניוזלטר שלנו!


מאמרים אחרונים מהבלוג

דילוג לתוכן