למה רק ל- 0.063% מהאוכלוסיה יש יותר מ- 10 דירות, ואיך גם אתם יכולים?

חושבים רחוק...

בשבוע האחרון שתפתי אתכם בשני פוסטים (בפייסבוק- עוד מעט יועבר גם לכאן) בצורת החשיבה והפרקטיקה בה אני מאמין שיש לנקוט בכדי לצבור לפחות 13 נכסים.

בפוסט הנוכחי אני רוצה להתמקד בסיבות מדוע רק משקיעים מעטים מצליחים לצבור כמות גבוהה של נכסים, ומדוע רק 0.063% מהאוכלוסיה  הגיעו למצב שיש להם יותר מ- 10 דירות? או במילים אחרות איך זה שרק 571 אנשים מתוך אוכלוסיה של 9,000,000 בישראל מחזיקים יות מ- 10 דירות כל אחד?

כמות המשקיעים המחזיקים יותר מדירה אחת התמונה במקור מגלובס מנתוני רשות המיסים

זה מענין, מדוע כמות כל כך קטנה של נשים, מגיעים להישגים מרשימים שכאלו?

והשאלה החשובה באמת, האם גם אתם יכולים להכנס לנבחרת הזו?

מהם הסיבות שאנשים מגיעים למצב שיש להם יותר מ- 10 דירות?

הספקנים, ישר יתחילו להציף אתכם בשלל הסברים ותרוצים כמו:

  1. ירושה- אלו ברי מזל שישו את זה.
  2. קומבינות- זה בטח כאלו שקימבנו את המערכת ורימו ולכם הצליחו לקנות דירות רבות.
  3. הייטקיסטים- אלו בטח ההייטקיסטים שעשו אקזיטים על היוניקורנים שלהם ואלכו ושמו את הכסף בבלוקים.
  4. מזל- אלו אנשים שנולדו למשפחות הנכונות וקיבלו ארגזים של כסף.
  5. קבלנים- זה בטח קבלנים ששומרים לעצמם דירות בכל פרוייקט שהם בונים.

הדבר שהכי מסקרן אותי באמת, שאף אחד לא מעלה בעיני רוחו את האפשרות שיש כאלו, אנשים רגילים כמוכם כמוני שהגיעו לכך בכוחות עצמם, שבחו בדרך מאוד מסויימת ושמו לעצמם למטרה להשקיע בנדל"ן ולצבור נכסים מרובים עם הזמן.

הבעיה מתחילה בראש- לאחר תקופה כל כך ארוכה בה מחירי הנכסים המריאו למעלה, ומחיר דירה ממוצעת בישראל עומדת על 1.75 מיליון ש"ח, קשה לרוב האנשים לדמיין את עצמם רוכשים דירה אחת, שלא לדבר על מעל 10 דירות.

וזה אכן שורש הבעיה, מי אמר שהם צריכים לרכוש דירות ב- 1.75 מיליון ש"ח כל אחת?

אולי לרכוש דירות ב- 1 מיליון ש"ח כל אחת הופך את המשימה ליותר אפשרית?

אולי אם הם יכוונו לרכוש דירות במחירים של עד 800,000 ש"ח כל אחת הופך את המטרה להרבה יותר נגישה?

היכן כתוב, שכל מי שיש לו יותר מ- 10 דירות, מחזיק אותן במגדלי אקירוב או בפארק צמרת בתל אביב?

כעת כשאנחנו מתחילים להביט על העניין בעיניים קצת יותר מפוכחות, אנו מתחילים להבין שזה אפשרי, כי כאשר מדברים של 10 דירות של 1.75 מיליון ש"ח כל אחד, אנחנו מדברים על 17.5 מיליון ש"ח סה"כ לפני מיסים.

בעוד וכאשר אנו חושבים על 10 דירות של 800,000 ש"ח כל אחת, אנו מדברים רק על 8 מיליון ש"ח סה"כ.

נכון 8 מיליון זה עדין סכום גדול, אך הוא הרבה יותר נגיש ובר השגה מאשר 17.5 מיליון.

לפני שנעבור לחלק הבא במאמר, זה הזמן לומר לכם את זה הכי פשוט והכי ישיר, כל אחד ואחת מכם.ן יכולים להגיע למצב שיש להם יותר מ- 10 דירות.

 

מה עוצר אנשים מלהגיע לריבוי נכסים?

תראו אין דרך קלה ומנומסת לומר את זה, רוב האנשים (לא אתם) חושבים פשוט בקטן.

כשמדברים איתם על צבירה של נכסים עולה הטענה השכיחה והקטנונית אני חייב לציין:

"אבל אתה משלם מס רכישה מעל הדירה השניה שלך"

ואני רוצה לשאול אתכם, בהנחה ואתם שכירים, אתם כנראה משלמים מינימום 30% מהמשכורת שלכם כמס הכנסה, האם אי פעם עלה בדעתכם לא ללכת לעבודה כי אתם משלמים 30% מס?

אז מדוע כשמדברים על השקעה בנכסים, פתאום המס עוצר אתכם? האם שווה לרכוש את הנכס השני בישראל, אני חושב שעניתי על כך בהרחבה.

רוב האנשים שטיעון המס מהווה עבורם תרוץ לא להמשיך ולרכוש נדל"ן בישראל, פשוט עוצרים את עצמם מהתקדמות בהיבט החיים הפיננסים שלהם.

 

אך יש עוד 2 גורמים מהותיים שמונעים מאנשים לצבור נכסים:

  • התמדה- להתמיד במשהו לאורך זמן זה דבר קשה. קש לכם להתמיד באימוני ריצה, כי אתם צריכים לקום כל יום ב- 5:00 בבוקר ולרוץ, כשחם, כשקר, כשיבש או כשיורד גשם. קשה לכם להתמיד בדיאטה- כי הכי כיף לאכול ממתקים, חטיפים ולנשנש רק כשבא לכם. קשה לכם להתמיד בזוגיות- כי לא בא לכם להתפשר, לא בא לכם ללכת לראת ולא בא לכם לסבול קריזות של אחרים. ההתמדה היא מהו מאוד מאוד קשה לדבוק בו, ובעיקר לאורך זמן. כאשר מדובר בצבירת נכסים, למי יש כח להתמיד במשך 15- 20 שנים?
  • משמעת- הרכיב היחיד שנותן זכות קיום להתמדה, הוא המשמעת. בלי משמעת, לא ניתן להתמיד, רוב האנשים (שוב, לא אתם) אינם בעלי משמעת. הם מחפשים תוצאות מהירות, הם רוצים ישר לרוץ מרתון, לפני שסיימו 5 ק"מ, הוא רוצים ישר בטן מחוטבת עם "קוביות" למי יש כח להזיע ולהתאמץ חודשים באימונים, הם רוצים ישר להיות מיליונרים כי 15-20 שנים זה לאט מדי, הם רוצים להתעשר בחצי שנה וגם זה ארוך מדי. המשמעת היא רכיב באופי שניתן לטפל אותו, המשמעת היא זו שמביאה את אחותה התאומה- התמדה. וביחד הן יביאו אתכם למחוזות רחוקים.

חפשו את המשמעת וההתמדה שלכם, ואיחזו בהן חזק.

 

מהו המכשול הקשה ביותר בדרך לצבירת הנכסים?

המכשול הכי קשה אצל המשקיע המתחיל, הוא לא הנכס הראשון.

הרוב חושבים שהנכס הראשון הוא הכי קשה, כי מתגברים על פחדים, על חששות, נכון- יש סוג של פריצת גבולות בנכס הראשון, אך ניסיוני מראה לי שזה לא המכשול הכי מאתגר בדרך לריבוי נכסים.

הבעיה עם הנכס הראשון, שהוא לפעמים "שותה" מהמשקיעים את מרבית ההון העצמי שלהם, ואז באה הטענה הרגילה שלהם:

"אם אין לי הון עצמי, איך אני אתקדם לעסקה השניה שלי"

מה שהם לא יודעים הוא שזה המכשול הכי קשה ו- 90% לא עוברים אותו, לא כי הם לא יכולים, אלא כי הם לא רוצים, כי כאן צריך לגייס את ההתמדה והמשמעת.

פרק הזמן שעובר בין הנכס הראשון לרכישת הנכס השני, הוא תמיד יהיה ארוך יותר (במכפלות) מפרק הזמן שעובר ברכישה בין הנכס ה- שמיני לנכס התשיעי לדוגמא.

או אם תרצו מספרים, לצורך הדוגמא ייתכן שיעברו 3-4 שנים בין הזמן שרכשתם את הנכס הראשון שלכם לנקודת הזמן בה תרכשו את הנכס השני שלכם, אבל אם תתמידו ואם תהיו בעלי משמעת, אתם תגלו שפרק הזמן בין הנכס ה-8 ל-9 יכול להתקצר למשהו כמו שנה ואולי פחות מזה.

הבעיה היא שבין הנכס הראשון לנכס ה- 8 יכולות לעבור לכם 11 שנים, וכדי לשרוד את אותן השנים, אתם.ן זקוקים למשמעת והתמדה, כי בזמן הזה אתם צריכים להשיג עוד 7 נכסים.

עד כמה קשה הדרך?

אז אני הולך להפתיע אתכם, הדרך לא באמת קשה, היא גם לא מסובכת, היא פשוט ארוכה.

רוב האנשים מחפשים קיצורי דרך, נכון קיצורי דרך עוזרים, אפשר קצר את הדרך נכס אחד, לשניים, אך אי אפשר לצפות לקיצור דרך משמעותי כדי להגיע לריבוי נכסים ולהכנס לנבחרת ה- 0.063%, כמו שאין קיצורי דרך לספורטאים לאולימפיאדה, כך אין קיצורי דרך למשקיעים שרוצים להיות בעליהן של יותר מ- 10 דירות.

הדרך הזו לא מיועדת לכל אחד, אבל אם יש לכם.ן התמדה ומשמעת אבל חסרים לכם קצת ניסיון וידע בכדי להוציא את הטרה שלכם אל הפועל, אני מזמין אתכם.ן להצטרף לתהליך הכשרת המשקיעים שלי.

הרשמה לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים:


רוצים לקבל מידע נוסף על השקעות נדל"ן מלאו את הפרטים ונחזור אליכם!

לשתף בפייסבוק
לצייץ בטוויטר
לשתף בלינקדאין
לנעוץ בפינטרסט
גורו נדל"ן

גורו נדל"ן

אתר זה נבנה מתוך מטרה להוות פלטפורמה, פשוטה ונגישה לאלו מכם המחפשים לשנות את גישתם להתנהלות הכספית האישית שלהם כמו גם לאלו המעוניינים ללמוד את תחום ההשקעה בנדל"ן.

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן