חיפוש

מהו כח העילוי שלכם בעולם ההשקעות?

אחד הדברים המרתקים בעולם ההשקעות הוא ששני משקיעים יכולים להיכנס באותה השקעה, אך התוצאה תהיה שונה, אצל האחד תהיה תשואה X מההשקעה ואילו אצל השני התוצאה תהיה תשואה של 2X [כן תוצאה כפולה], משקיעים רבים נוהגים להביט על השקעות דרך טבלת אקסל, או דרך סט פרמטרים מאוד מואד מצומצמם ולפי זה הם מקבלים החלטות פעולה, וכשהחלטות מתקבלות על בסיס נתונים מצומצמים, התוצאות כנראה גם "מצומצמות" לרוב.

רבות נכתב על אפקט המינוף, ואתם כמובן יודעים שמינוף, יכול ליעל את תוצאות ההשקעה שלכם, מאידך, אנו גם עדים למקרים רבים בהם מינוף לא נכון או מינוף מוגזם, יכול לפגוע במשקיע עצמו ובמקרים קיצוניים גם להביא לקריסתו.

על אווירונאטיקה והשקעות:

נגיד וקיבלתם משימה לבנות מטוס, וכמובן שהמטרה הראשונית של מטוס, זה לטוס, להתרומם לשמיים, כדי שהמטוס יתרומם, אנו צריכים שני מרכיבים חשובים:

  • כח עילוי– כדי לגרום למטוס להתרומם מעלה.
  • דחף–  כדי לייצר כח עילוי, ללא דחף, אין לנו כח עילוי.

כשאנו מביטים על מטוסים, ניתן בנקל לראות שיש למטוסים צורות שונות, עיצובים שונים, צורת כנפיים שונות, אורך כנפיים שונה, רוחב כנפיים שונה, מיקום המנוע שונה, צורת המנוע שונה ובכל זאת למרות כל ההבדלים הללו, כולם בסופו של דבר ממריאים מעלה.

אך במטוסים בדיוק כמו אצל משקיעים, יש כאלו שעפים גבוה יותר, יש כאלו שעפים מהר יותר, יש כאלו שעושים הרבה רעש, ויש כאלו שמתרסקים מדי פעם.

בכדי להמחיש את הרעיון של מינוף בהשקעות, בואו נביט על שתי דוגמאות קיצוניות אחת לשניה, דרך שני מקרי קיצון אלו, יהיה קל יותר להבין את מגוון האפשרויות הרחב העומד לרשות המשקיעים.

בכדי שמטוס ימריא הוא צריך כנפיים, הכנפיים מייצרות כח עילוי כאשר האויר פוגש בחתך הכנף, נוצרים לנו למעשה שני זרמי אויר, זרם עליון (מעל הכנף) וזרם תחתון, מבלי להיכנס ליותר מדי תאורים פיסיקליים, חתך הכנף מראה שה-"דרך" מקצה לקצה ארוכה יותר ממעל, מאשר ה- "דרך" מתחת לכנף, זה גורם לאויר לזרום מהר יותר מעל הכנף, ומכיוון שכך הלחץ שם נמוך יותר (ככל שאויר זורם מהר יותר הלחץ קטן יותר), מכיוון שהלחץ מתחת לכנף גדול יותר, הוא "דוחף" את הכנף מעלה וכך המטוס מתרומם.

איור להמחשה פשוטה מהבלוג של בריאן קוברליין:

כאשר החלק הקדמי של הכנף פוגש בחלקיקי האויר, הם נפרדים לחלקיקים שזורמים מעל לכנף ולאלו שמתחת (כחול/אדום), מאחר והחלק העליון של הכנף קמור (הדרך ארוכה יותר), הם צריכים לנוע מהר יותר כדי להיפגש עם אותו החלקיק שהם נפרדו ממנו בחזית הכנף (זרימת האויר לפני ואחרי הכנף זהה), כאשר החלקיקים נעים מהר יותר הלחץ יורד, מכיוון שהלחץ מתחת גדול יותר, נוצר כח שדוחף את הכנף מעלה. איור מאתרו של Brian Koberlein.com

כעת בואו נדמייןשבדיוק כפי שיש לנו שני משקיעים… סליחה התכוונתי לשני מטוסים, שהכל אצלהם זהה, חוץ מהכנפיים, ההבדל היחידי בין שני המטוסים הוא גודל הכנפיים.

כנפיים קטנות דחף גדול-

במטוס עם כנפיים קטנות, יש צורך לייצר כח דחף מאוד גדול, בכדי שתיווצר  מספיק זרימת אויר על הכנפיים שייצרו כח עילחוי שיגרום להמראה. או אם נחשוב על משקיע, משקיע שיש לו כנפיים קטנות, זה משקיע שיש לו הון עצמי נמוך [כמות כסף קטנה יותר], לכן בכדי שהוא יוכל להכנס להשקעה, הוא חייב כח דחף גדול יותר, והכח דחף הזה הוא למעשה המינוף/ מימון שלו, הוא יצטרך לקחת מימון גדול יותר שייצר לו את האפשרות להכנס לעיסקה גדולה יותר.

כנפיים גדולות דחף קטן-

לעומת המטוס עם הכנפיים הקטנות, מטוס עם כנפיים גדולות, שיש להן שטח פנים רב יותר, ידרשו דחף קטן יותר בכדי לייצר כח עילוי ולגרום למטוס להמריא. במפראפראזה למשקיעים, אנו מדברים כאן על משקיע עם הון עצמי גדול יותר (כנפיים גדולות), לכן בכדי להכנס לאותה השקעה כמו המשקיע עם "הכנפיים הקטנות"  הוא לא חייב מימון גבוה, אלא יסתפק במימון נמוך יותר, משמע כח דחף קטן יותר.

האם יש אפשרויות אחרות?

כמובן שכן!

אני רוצה להדגיש כי נלקחו בכוונה דוגמאות קצה, בכדי להמחיש את נקודות הקיצון של שימוש במינוף:

הון עצמי נמוך- מימון גובה

הון עצמי גבוה- מימון נמוך

אתם כמובן משקיעים מתוחכמים, ובוודאי כשנתתי את הדוגמא למטוס/משקיע עם הכנפיים בהגדולות והדחף הנמוך, ישר חשבתם…..

"בשביל מה?

שיפצל את ההון, לכמה כנפיים קטנות (פיצול להון עצמי נמוך) ויקח כמה פעמים 'דחף' גדול (לקיחת מימונים גבוהים)"

ככלל אני מסכים עם הגישה הזו, אך ראיתי מספיק מטוסים בחיי שהתרסקו, סליחה…. ראיתי מספיק משקיעים בחיי שמינפו את עצמם יתר על המידה, לא עשו ניהול סיכונים ולא חשבו על האפשרות שדברים עלולים להשתבש. לכן כשלוקחים מינוף שהינו מעשה כח דחף, תמיד צריך להביט על מכלול השיקולים, האישיים והעסקיים, ולהבין היכן נקודות התורפה שיכולות לפגוע בהשקעה/המטוס.

כי הדבר האחרון שטייס רוצה לעשות זה לפגוש את הקרקע במהירות שיא ואיבוד שליטה להתרסקות.

דמיינו לעצמכם מטוס שממריא ללא כנפיים בכלל?

האמת שהיה ניסיון לייצר אחד כזה, אבל בתכל'ס לא באמת שאין לו כנפיים הן פשוט הונדסו בצורה אחרת- המטוס הזה אגב, לא יוצר  מעולם, בגלל האתגרים שעמדו בתפעול, הטסה ובעיקר שליטה עליו, לסקרנים, שם המטוס היה: C.450 Coléoptère.

לא מעט אני רואה פרסומים במדיות החברתיות שבאים לשווק להרבה טייסים [משקיעים] צעירים, את האפשרות לטוס לשמיים במטוס ללא כנפיים [השקעה ללא הון עצמי]. אז נכון שיש מקרים מסויימים, שזה אפשרי וניתן לביצוע, אך מה שאותם טייסים צעירים לא מבינים הוא, שבכדי להכנס להשקעה שכזו, זה דורש מיומנות של טייס עם אלפי שעות טיסה (משקיע מיומן) שידע להתמודד עם מצבים משתנים, עם בלתמ"ים מרובים, בעיקר משום שבמציאות של ימינו, השקעה בנדל"ן ללא הון עצמי, הינה השקעה לא רק שאינה ללא תזרים מזומנים, אלא השקעה עם תזרים מזומנים שלילי.

ואם אתם בכל זאת חושבים שהשקעה בנדל"ן ללא הון עצמי היא כזו פשוטה, אני מציע לכם פשוט לחפש בגוגל למה הופסק הפיתוח של המטוס ללא כנפיים בשם C.450 Coléoptère, רמז: הוא פשוט התרסק! והטייס בקושי הצליח לפלוט את עצמו מ-"ההשקעה" הזו.

בעולם ההשקעות יש מנעד רחב של השקעות ומגוון רב של הזדמנויות, בכדי לדעת לנצל אותן בחוכמה, ולעוף למעלה בעזרתן, חשוב לדעת לשלב בין הכנפיים שלכם וכח הדחף שאתם זקוקים לו בכדי לעוף. שילוב מאוזן ומיטבי של השניים, יגרום לכך שתרקיעו לשחקים. בתהליך הכשרת המשקיעים שלי, אני מלמד טייסים/ות צעירים, לדעת לשלב בחוכמה ובזהירות מרובה תוך חישוב מכלול הסיכונים, בין הכנפיים שיש להם ובין כח הדחף הנחוץ להם.

 

 

 

 

 

הרשמה לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים:


רוצים לקבל מידע נוסף על השקעות נדל"ן מלאו את הפרטים ונחזור אליכם!

לשתף בפייסבוק
לצייץ בטוויטר
לשתף בלינקדאין
לנעוץ בפינטרסט
תמונה של גורו נדל"ן

גורו נדל"ן

אתר זה נבנה מתוך מטרה להוות פלטפורמה, פשוטה ונגישה לאלו מכם המחפשים לשנות את גישתם להתנהלות הכספית האישית שלהם כמו גם לאלו המעוניינים ללמוד את תחום ההשקעה בנדל"ן.

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן