מה המשותף לנוכלות/תרגיל עוקץ ודיג?

תהליך הכשרת המשקיעים של גורונדל_ן

פוסט זה נכתב בימים בהם כל המדינה שוצפת וגועשת בעקבות הסיפור של דניס ומישל, שני אושיות רשת ויראלים אשר חשודים לכאורה בסוג של מרמת פרמידה/פונזי בתחום השיווק הדיגיטאלי.

אני לא מכיר את הדמויות המדוברות באופן אישי ולא מכיר את הפעילות העסקית בה הם עסקו, אך כן הייתי רוצה לנצל את כל הרעש סביב הענין של עוקצים ונוכליות ולתת את 2 הסנט שלי בסיפור הזה.

אני אתחיל קודם כל עם עניין האחריות- הנטיה של רוב האנשים היא להזדהות עם הקורבן ולהוציא זעם על העוקץ/נוכל, אולי זה לא יהיה נעים לעין או לאוזן, אך אני חד משמעית טוען שהאחריות של הנעקץ לא פחותה מזו של העוקץ.

 

דיג זה ספורט מבוסס רמיה-

כשמדובר על דיג בחכה, ככל שהדיג יהיה "רמאי" טוב יותר, כך סביר להניח שהוא ידוג הרבה יותר דגים.

רגע מה? דיג צריך להיות רמאי?

בואו תחשבו על זה ככה, מה האינטרס של הדג "להינעל" על הקרס, קודם כל זה מאוד כואב, שנית, כנראה שזה הרגע שהוא מבין שהוא מסיים את חייו, כנראה על הגריל או על המחבת- אז איזה אינטרס אמיתי יש לדג להינעל על הקרס של הדיג?

וכאן בדיוק נכנסת עניין הרמאות של הדיג, הדיג לוחץ בדיוק על הנקודה הכי בסיסית ורגישה של הדג וזה הרעב שלו. כל דיג מתחיל יודע שהשעות הכי טובות לתפוס את הדג הן או מאוד מוקדם בבוקר ישר אחרי לילה ללא אוכל, או לקראת השקיעה. בבוקר הדגים רעבים אחרי לילה של "צום" ובערב הם אוכלים לקראת "הצום".

בעקרון יש 2 סוגי דיג בחכה:

הסוג הראשון- הוא על בסיס פיתיון, הדיג מלביש על הקרס, משהו מאוד מגרה שהדג לא יעמוד בפיתוי וינגס בו, לרוב זה משהו כמו תולעת או דמוי תולעת, לעיתים זו חתיכת שרימפס שדגים מאוד אוהבים, הדיג מפתה את הדג לקרס ע"י הפיתיון "החי" (אוכל שהדג אוהב).

הסוג השני- הוא דיג עם דמויים והוא מכוון לדגים שהם טורפים, במקרה זה הדיג לא משתמש בפיתיון "חי" אלא בדמוי דג. למעשה הדיג שם על הקרס, גמוי של דג, גם בצורה וגם בצבע וע"י כך מנסה להטעות את הדג הטורף. הדיג מגדיל לעשות ע"י השליטה שלו בדמוי וגורם לדמו לשחות כאילו מדובר בדג פצוע, או במצוקה, הטורף שמזהה את התנועה הזו במים, תוקף את הדמוי וכתוצאה מכך ננעל על הקרס.

דמויים באריזה, על כל דמוי תלויות 2-3 קרסים משולשות. הדמוי נקשר לחוט ובעזרת החכה נשלט ע"י הדיג

היו משקיעים, אל תהיו דגים-

כל מקרה של נוכלות או עוקץ, מרכיב את משולש הדמויות:

הדיג, הפיתיון/דמוי, הדג.

הנוכל לרוב יהיה מודע לנקודות התורפה של הקורבן וע"י מניפולציה והטעיה הוא פשוט ילחץ עליהן בצורה יעילה. בדיוק כפי שהדיג לוחץ על הרעב של הדג, בעזרת פיתיון/דמוי כדי "להשחיל" אותו על הקרס.

עם אנשים, למרות שרבים יסרבו להודות בכך, הנקודה המשותפת לכל הנעקצים היא היותם תאבי בצע ברמה כזו או אחרת. הנוכל תמיד ימצא את הדרך לגרום לנעקץ להרגיש שיש כאן רווח קל, רווח מהיר, רווח שהוא גדול מעל הממוצע, הזדמנות שלא כדאי לפספס.

לצערי, אני יודע גם תוך כדי כתיבת שורות אלו, שתמיד יהיו קורבנות לעוקץ, יש אנשים שתמיד הפיתוי יהיה חזק מהם, בדיוק כמו הדגים, תמיד יהיה את הדג שיתפתה לנגוס בקרס ולכן הוא זה שייתפס או אם תרצו בשפת העם זה 'שידפק'.

 

מהם הדברים שיש לשים לב אליהם וכיצד להמנע מעוקץ עד כמה שאפשר?

הבלוג הזה דן בהשקעות והרבה בהשקעות בנדל"ן לכן אני אתייחס בעיקר לדברים מעולם התוכן הזה, למרות שהעצות והנקודות רלוונטיות גם למקומות אחרים בחיים.

  1. שימוש בססמאות פסיכולוגיה הפוכה– הרבה נוכלים, ישתמשו במשפטים וססמאות שונות בכדי לעורר את בלוטת תאבת הבצע אצל הנעקץ. הוא ינסה לגרום לנעקץ להרגיש מיוחד או שונה הנה כמה דוגמאות למשפטים שמשתמשים בהם הרבה במדיות החברתיות:
    "זה מיינדסט של עני"
    "חשיבה של אנשים עניים"
    "אמונה מגבילה"
    הרי אף אחד לא אוהב להיות 'עני', אף אחד לא רוצה לחשוב כמו עני או להיחשב לעני…. לכן העוקץ, לרוב ינסה לגרום לכם לחשוב שאתם לא כאלו, בדיוק כדי שתבואו למה שהוא מציע לכם.

  2. שימוש במושגים מתוחכמים– המטרה כאן היא להשתמש בשפה, שהיא כביכול מקצועית והכל בכדי להשלים את המצג, שמדובר במשהו מאוד עמוק, מאוד מקצועי ועם ז'רגון משלו.
    הנה כמה דוגמאות:
    "תוכנית עסקית"
    "מפת דרכים"
    "אקסל של מיליונרים"השימוש במושגים אלו, מטרתו לגעת לכם בעצב החשוף, ולטעת בכם את ההרגשה שאתם עושים משהו שאחרים לא, שאתם הולכים ללמוד את הסודות שרק מתי מעט יודעים- אתם הולכים להיכנס לקליקה הסגורה של "המובחרים". 
  3. שימוש בשמות של "חכמים" מאיתנו– אחת הצורות למשוך אנשים, היא פשוט להשתמש בשמות של יודעי דבר, הרי אם זה קשור לאילון מאסק כנראה שזה חדשני, אם זה קשור לסטיב ג'ובס כנראה שזה מקורי ועוד… ועוד… הנה כמה דוגמאות שנתקלתי בהן:
    "מודל הוקינג להשקעה"
    "הנוסחא של ניוטון להשקעות"הרי הוקינג וניוטון הם אנשים מאוד חכמים, אז כנראה שאם יש מודל/נוסחא להשקעה ע"ש אחד מהם, היא בטוח נכונה. אז זהו שלא…. זה הדמוי/פיתיון שהנוכל זרק לכיוונכם.
    סתם שתדעו- הוקינג אמנם גאון בתחומו, אך לקה ב- ALS והקדיש את עצמו למדע האסטרופיזיקה, השקעות לא היו בראש מעייניו.
    ניוטון לעומת זאת, אמנם חי במאה ה- 18 וכן עסק בהשקעות, אך התברר כמשקיע לא מוצלח והפסיד קרוב ל- 3 מיליון דולר בשווי נוכחי, כשהשקיע במניית הים הדרומי.
  4. אין ארוחות חינם רק פתיונות– כפי שאמרנו דגים תופסים עם פיתיונות, כך מתברר תופסים גם אנשים, בד"כ אלו שנעקצים, נמשכים למתנות חינם, הרי זה בחינם, מה כבר אפשר להפסיד? מציע שתשאלו את הדג על הקרס, או את העכבר במלכודת שבא לנשנש גבינה חינם.
    הנה כמה דוגמאות לפתיונות:
    – וובינר חינם
    – מדריך חינם
    – הרצאה חינם
    – כנס חינם
    – מתנה למשתתפים
    תזכרו: בסוף כל פיתיון כזה ממתינה לכם קרס.
  5. שימוש בסודות- אם מבטיחיםמ לכם לגלות את סודות המקצוע, את סוד הזהב שאף אחד לא יודע ורק הם יודעים, תבינו שזה לא בדיוק המקום שלכם, הנה דוגמאות:
    "נלמד אותך לצוא נכס מתחת למחיר השוק"
    "אצלנו תדע להשקיע ללאו הון עצמי"
    "מי אמר שצריך כסף בכדי להתעשר?"
    כאמור, הבטחות לסודות שאף אחד לא יודע ויגלו אותם רק לכם :-D.
  6. אם זה מסובך להסביר זה עוד יותר מסובך לעשות– זה גם טיפ שיכול להיות מאוד מאוד כללי כמדיניות השקעה. שימו לב- אם מנגנון ההשקעה הוא מסובך וקשה להסבר, אם המודל העסקי מסורבל וקשה להבנה, אם קשה להגדיר את ההשקעה בפחות מ- 3 משפטים פשוטים במילים פשוטות. סביר שבמציאות זה גם הרבה… הרבה יותר מסובך לביצוע. ואם זה מסובך לביצוע, למה בכלל שתרצו להיות חלק מהדבר הזה?!
    אתם יכולים לקחת את זה עוד צעד, לפני שאתם נכנסים להשקעה, נסו להסביר זאת לחבר קרוב, אם הוא לא מצליח להבין במה מדובר אחרי פעמיים שלוש שניסיתם להסביר, כנראה שזה מסובך להסבר ולכן מסובך לביצוע וייתכן שזו לא ההשקעה עבורכם.
  7. שימוש במשפיענים– זה שמאן דהוא רכש דירה בפרוייקט שאתם מתעניינים בו, לא מעיד כלום על הפרוייקט ועל האיכות שלו, שלא נאמר על הרווחיות שלו. אני זוכר פעם רצה פרסומת של איזה קומיקאי מוסקיטר (רמז…) שדיבר על השקעות באחת ממדינות מזרח ארופה. נסו בבקשה למצוא הסבר שיראה על הרלוונטיות של הבנאדם מצחיקן על הבמות, להמלצת ההשקעה שלו במדינה זרה במזרח ארופה שעדין מלקקת את פצעי עברה הקומוניסטי.
  8. הבטחות על הכנסות פאסיביות של 5 ספרות לפחות– הטריק הכי ישן בספר ואנשים עדין נופלים במלכודת הזו. לספר סיפורים כל אחד יכול, רק חבל שאנשים נוטים להאמין לסיפורים מבלי לבדוק אותם. הבטיחו לכם הכנסה מרשימה של 50,000 ש"ח בחודש פאסיבית, מה הבעיה לבקש טלפונים של 5-7 אנשים שעושים את זה שיראו לכם את חשבונות הבנק שלהם, את פירוט ההכנסות שלהם והרווחים. נסו ותראו אלו תשובות אתם תקבלו ובאיזו מהירות אנשים שמדברים בצורה רהוטה מתחילים לגמגמם בג'יבריש.
  9. יש לי עוד…. אך אני בטוח שהבנתם את מוסר ההשכל.

אז איך ממזערים את הסיכוי להיעקץ או להפוך לקורבן?

הדרך הכי טובה, להיזהר ולהמנע ככל האפשר מעוקצים ונוכליות זה ללמוד ולהיות ממושמע.

המשמעת תשמור עליכם כי בפעם הראשונה היא תעצור אתכם כשתבינו שאין לכם  מספיק ידע ומידע ולכן תמנע מכם להתפתות.

בפעם השניה- המשמעת תשמור עליכם כי כשאתם כבר תדעו מה אתם עושים ויש לכם את המידע, לא תתפתו לחרוג מהאסטרטגיה והמטרות שלכם.

הלימודים יקדמו אתכם הכי למעלה שאפשר, ההבנה שאנו לא יודעים הכל היא לקיחת אחריות וקידום לפעולה. בהבנה שחסר לנו מידע אנו פועלים כדי להשיגו וזה בד"כ בא ע"י לימוד מאלו שמנוסים מאיתנו, מאלו שהיו שם לפנינו ומאלו שצועדים בדרך בה אנו רוצים ללמוד.

אני מזמין אתכם, להצטרף לתהליך הכשרת המשקיעים שלי, שם אני משתף בניסיוני ובמקרים אמיתיים שקרוב לוודאי שגם אתם תפגו אותם במהלך ביצע ההשקעות שלכם. ואת הדיג, תשאירו כתחביב.

דיג כתחביב, זה כיף, רק אם אתה בצד של הדיג.

 

לאלו מכם, ששוקלים לבחור קורס או ללמוד השקעות, אני מזמין אתכם לקרוא את המאמר שלי על איך בוחרים את הקורס המתאים לכם.

הרשמה לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים:


רוצים לקבל מידע נוסף על השקעות נדל"ן מלאו את הפרטים ונחזור אליכם!

לשתף בפייסבוק
לצייץ בטוויטר
לשתף בלינקדאין
לנעוץ בפינטרסט
גורו נדל"ן

גורו נדל"ן

אתר זה נבנה מתוך מטרה להוות פלטפורמה, פשוטה ונגישה לאלו מכם המחפשים לשנות את גישתם להתנהלות הכספית האישית שלהם כמו גם לאלו המעוניינים ללמוד את תחום ההשקעה בנדל"ן.

2 מחשבות על “מה המשותף לנוכלות/תרגיל עוקץ ודיג?”

  1. מאמר מצוין וחשוב מאוד בעבור כל אחד ואחת שמתחילים את המסע שלהם בעולם השקעות! תודה רבה!

    • תודה רבה,
      ראיתי בכך סוג של חובה/אחריות לנסות ולתת חומר למחשבה מה קורה מעבר לססמאות.

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן