איך בושמני במדבר קלהארי תופס בבון?
אה…. זה פשוט, הבושמני יודע שקופי הבבון הם סקרנים, הבושמני קודח קדח בתוך עץ חלול או בתוך קן של טרמיטים (קן של טרמיטים עשוי בוץ שהתקשה), הפתח צר מאוד, הוא מספיק רחב בכדי שיד פתוחה תוכל להכנס, אך יד קפוצה לאגרוף לא יכולה לצאת. הבושמני לוקח ירק טעים וריחני שהבבונים אוהבים לאכול, ומכניס אותו עמוק לתוך חלל הקדח, ומסתתר.
הקופים שהינם סקרנים מטבעם, באים לבדוק מה הוסתר בתוך הקדח וככל שהם מתקרבים הריח מגרה אותם, הקוף מכניס את ידו לקדח אוחז בפיתיון אך לא יכול להוציא את ידו הקפוצה, ככל שהוא מנסה, הוא נלחץ, וככל שהוא נלחץ הוא לא משחרר את אחיזתו עד שהבושמני לוכד אותו.
איך תופסים קוף בהודו?
הרעיון דומה, לוקחים אגוז קוקוס חלול וקושרים אותו לעץ, קודחים קדח מספיק צר ומשחילים לתוכו פתיון. כמו במקרה הקודם הקוף מגיע, אוחז בפיתיון וכשהוא מנסה להשתחרר הוא לא מצליח. מכיוון שהאגוז קשור, לעץ הקוף נשאר לכוד.

זה רשומה על ציד קופים או על השקעות?
מלכודת הקופים, למרות היותה אמיתית גם בהודו וגם בקלהארי היא דוגמה טובה להתנהגותם של האנשים, לפעמים אנו בני האנוש מתנהגים כמו קופים.
בראיון שבצעתי עם אלדד תמיר בעלי בית ההשקעות תמיר פישמן, הוא נותן כמה וכמה הקבלות של האנשים לקופים באומרו: "אנשים הם כמו קפים קטנים ומפוחדים", להאזנה לפרק 13 עם אלדד תמיר.
ניתן ללמוד כמה דברים מעניינים משיטות ציד אלו גם על ההתנהגות האנושית הנה כמה דוגמאות, קיבוע/עיגון של רעיונות. אם נחשוב רגע בהיגיון, הדרך של הקוף להשתחרר היא מאוד פשוטה, כל שהוא צריך לעשות זה רק להרפות את אחיזתו מהפיתיון ואז ידו תשתחרר,
גם בחיים, אנשים רבים אוחזים בכל מיני גישות ורעיונות ומסרבים להרפות מהם, ככל שהם נאחזים יותר ויותר חזק, כך ההתקדמות שלהם נמנעת ומואטת, לפעמים נעצרת לחלוטין- לפעמים הפתרון הפשוט הוא רק לשחרר.
ההתנהגות הזו של האנשים, מנוצלת היטב גם ע"י משווקים שונים הנה כמה דוגמאות:
פוטנציאל- מכירים את מודעות המכירה של חלק מהמתווכים בפייסבוק או ביד 2 ושם הם כותבים את המילה 'פוטנציאל' השכרה של 9% (סתם דוגמא). הרי ידוע שהתשואה הממוצעת בארץ היא בסביבות ה- 3% ואם אנחנו מתרחקים לפריפריה אז יש עסקאות גם ב 5-6%. אך שימו לב בכדי למשוך את המשקיעים, בדיוק כמו שמושכים את הקוף לפיתיון, כותבים להם תשואה חלומית של 9%, אך בכדי שלא יגידו שהם הבטיחו, הכסת"ח מגיע בצורת פוטנציאל- כבר יבוא הקוף/הפראייר שיקנה.
רק במרחק- הנה מילה שהיא חזקה מאוד בקרב משווקי הקרקעות בלוף השונות בישראל. מספרים לכם על איזה שדה שמוכרים שם קרקע במחיר מציאה ושזו ההזדמנות של החיים שלכם, ובכדי להראות לכם עד כמה זו הזדמנות כותבים לכם שהקרקע היא 'רק' במרחק 100 מ' מבתים בנויים. מייצרים לאנשים את האשליה, שאם זה בקרבת בתים, אז ברור שיינתן היתר, אך בחיים האמיתיים זה לא עובד ככה, לא תמיד לקרבה יש באמת משמעות אמיתית, לרוב שדה נשאר שדה וקוף ישאר קוף.
נשארו- אתם מכירים את זה שהמלאי מוגבל, לזה קוראים תבנית אפלה בעגה המקצועית, ומי שהתחום הזה של תבניות אפלות באינטרנט מענין אותו ורוצה להבין כמה קל לבצע עליכם מניפולציות באינטרנט יכל להקשיב למומחית האינטרנט לירז מרגלית והפרק המרתק שהיה איתה בפודקאסט, להאזנה לפרק 20 עם ד"ר לירז מרגלית הפסיכולוגית של האינטרנט. כמע בכל שיווק, מספרים לכם ש….
- המלאי מוגבל
- שאין מספיק לכולם
- שתכף זה נגמר ולא ישאר
- נשארו רק 5 מקומות
הניסוחים הללו, מטרתם ליצור לחץ פסיכולוגי על הלקוח, המטרה היא לגעת בדיוק בנקודות של לחץ, מחססור ושמא תפספסו משהו (לא אתם, כל השאר).
הבטחות- מכירים את שיווקי התשואות המובטחות? על זה אני אכתוב בקצרה: רק המוות מובטח.
לסיכום-
נסו להבין מתי מנסים להתייחס אליכם, כמו קופים, מה המלכודות שמנסים לטמון לכם ומה הפיתיונות שמנסים לפזר לכם וזיכרו את הגישה של וורן באפט:
"כשמציעים לכם רווח מהיר, תענו ב-לא מהיר"!
אלו מכם שרוצים להעמיק את הידיעה ולדעת כיצד לא ליפול למלכודות ולנהל את השקעת הנדל"ן שלכם בצורה מושכלת, אני מזמין אתכם להשאיר פרטים ואשח לספר לכם על תהליך הכשרת המשקיעים שלי.