מה עדיף פליפ או השקעה לטווח רחוק?

המדריך לרפתן המתחיל


כשזה נוגע לנכסים והשקעות ישנן כמה גישות…

האסטרטגיות המקובלות-


ישנם כמה אפיקים להשקעות בנדל"ן, אני לא אפרט את כולם ואשאיר את מהלכי היזמות לפוסטים אחרים (למרות שכמעט כל השקעה מכילה בתוכה אספקט יזמי כזה או אחר), אם נביט על רוב המשקיעים הקטנים, אנו נראה כי הם מתחלקים לשתי קבוצות:

פליפ/סיבוב- בד"כ אלו משקיעים שאוהבים לבצע עסקאות מהירות אשר טווח הזמן של כל העיסקה נעה בין כמה חודשים לשנה וחצי. לרוב מדובר ברכישה של נכס במחיר טוב, ביצוע מהלך של השבחה ואז מכירה במחיר גבוה יותר, ההפרש מגלם את הרווחיות בעיסקה.

נדל"ן מניב- אלו משקיעים שמכוונים לטווחי זמן ארוכים יותר, רוכשים נכס אשר מביא עמו תשואה טובה, ולמעשה מייצרים הכנסה/תזרים מזומנים קבוע לאורך השנים.

בעקרון כל גישה/אסטרטגיה היא טובה אם יודעים איך להתנהל עמה.

מי שעוקב אחר רוח הדברים שאני חולק עמכם בבלוג זה וודאי יודע שאני נוהג בגישה המשולבת של איסוף נכסים מניבים עם סיבובים מדי פעם, אם כי הגישה שלי ברובה נוטה הרבה יותר לכיוון של צבירת נכסים מניבים.

פרה אחת שמנה או הרבה פרות רגילות?


אני מוצא שלהביט על נכסים כפרות, זו מטאפורה טובה להבהיר את הכוונה שלי. למה פרות, כי פרות כמו נכסים, ניתן  לגדלן לכמה מטרות:

לגדל ולטפח אותן כדי שיניבו חלב שמייצר לנו כסף.

או

לגדל אותן כדי שישמינו ואז לשחוט אותן, כדי למכור ברווח חד פעמי לבשר ואנטריקוטים.

יש רפתנים שמעדיפים להשקיע את כל מרצם באיתור פרה, בעלת פוטנציאל במחיר טוב, הם יפנקו אותה, יאכילו אותה במזון איכותי כדי שתשמין, בנתיים גם יפיקו ממנה חלב, ואז בנקודה מסויימת… יאללה!!! ישחטו אותה או ימכרו אותה למישהו אחר שירצה להנות מתפוקת החלב המוגדלת שלה, בעת המכירה הם יממשו את הרווח שלהם וימשיכו באותה השיטה לפרה הבאה.

לעומתם, כמשקיע הדוגל באיסוף נכסים מניבים, אני ממש כמו רפתן, שכל הזמן מחפש להגדיל את תפוקת הרפת שלו, יש כמה דרכים להגדיל את תפוקת הרפת, ניתן לתת לפרות מזון איכותי ותנאים טובים וזה נחמד, אך להגדלה מסוג זה יש תמיד מגבלה, אחרי הכל פרות לא יכולות להניב אינסוף חלב, לעטינים שלהם יש קיבולת מסויימת הנובעת מהפיזיולוגיה. בדיוק כפי שאי אפשר להגדיל שכירות של נכס, כי יש מגבלת שוק.

עם זאת, יש דרך בה אני כרפתן יכול להגדיל את התפוקת חלב שלי עד אינסוף והיא פשוטה מאוד, פשוט להגדיל את כמות הפרות שברשותי, ע"י כך אני גם מגדיל את תפוקת החלב, למהלך כזה למעשה אין מגבלה.

מה גם, שאם הפרה היחידה שלי תחלה או לא תפיק חלב כפי שציפיתי ממנה, אני בבעיה, כי הסתמכתי רק עליה, לעומת זאת ברפת, אם יש לי פרה אחת חולה, או כמה פרות שאכזבו אותי בתפוקת החלב שלהן, עדין יש לי עוד הרבה פרות שמייצרות לי חלב.

נכסים מניבים

 

כמי שאוהב נכסים…. אופס סליחה טעות, כמי שאוהב פרות, אני נוהג לשלב בין שתי גישות אלו, מחד אני מגדיל ומחפש כל הזמן פרות מניבות כדי להגדיל את הרפת שלי ואת תפוקתה ומאידך, כשיש לי הזדמנות למכור פרה ברווח כדי לשכלל את הרפת או להצעיר את הרפת שלי  בפרות חדשות, אני אבצע מימוש שלה.

למעשה שתי האפשרויות טובות.

להעדפתי האישית, אפשרות הרפת טובה יותר מהפרה הבודדה, בהתאם לאופיי ולמטרותי העתידיות. כל שאתם צריכים להחליט הוא לאיזה זן אתם שייכים, האם אתם משקיע שאוהב לטפל בפרה אחת כל פעם, או משקיעים שאוהבים רפתות וחושבים בגדול?

כך או כך, אני אני מזכיר לכם, כי בדיוק לשם כך בניתי את תוכנית הכשרת הרפתנים (משקיעים) שלי, לא רק בכדי שתדעו מה טוב יותר עבורכם, אלא גם לאחר שתחליטו, תדעו איך לעשות וכיצד לצמוח.

כי לגדל פרות זה לא רק לתת להן חציר, אלא זה גם לדאוג שהן יניבו תפוקת חלב גבוהה ובעקביות.

תשאירו פרטים, מבטיח לחזור.

 

הרשמה לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים:


רוצים לקבל מידע נוסף על השקעות נדל"ן מלאו את הפרטים ונחזור אליכם!

לשתף בפייסבוק
לצייץ בטוויטר
לשתף בלינקדאין
לנעוץ בפינטרסט
גורו נדל"ן

גורו נדל"ן

אתר זה נבנה מתוך מטרה להוות פלטפורמה, פשוטה ונגישה לאלו מכם המחפשים לשנות את גישתם להתנהלות הכספית האישית שלהם כמו גם לאלו המעוניינים ללמוד את תחום ההשקעה בנדל"ן.

5 מחשבות על “מה עדיף פליפ או השקעה לטווח רחוק?”

  1. אלחנן,
    אפשר גרסה טבעונית של הפוסט?
    למשל להחליף פרות בעצי מנגו מיה….

    • חחחח….
      זו הגרסא העדינה, נמנעתי מלהציג ויטרינה עם נתחים מגרים בתמונות הפוסט.

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן