חיפוש

על קמצנות משלמים ביוקר

עולם הנדל"ן מרתק אותי בהרבה היבטים, אחת ההיבטים אשר לא מפסיק לרתק אותי הוא דרך החשיבה של האנשים בכל הקלחת הזו של הנדל"ן על כל גווניה. לא משנה אם אתם משקיעים, מוכרים, קונים….. ישנן סוגיות המשותפות לכולם וזו סוגיית הקמצנות והחסכנות המוגזמת.

חשוב לי לכתוב לסייג ולהדגיש, כי רוב החומרים באתר ובבלוג (אם לא כולם) מבוססים על מקרים אמיתיים בהם אני נתקל בהסתובביות הנדל"ן שלי, חלק מהסוגיות המועלות כאן הן אף סוגיות של מכרים אישיים שלי, חשוב ללמוד מהן.

מ' חיפש דירה לרכישה לצרכי מגורי משפחתו, לצורך איתור הדירה הוא השתמש בשרותי מתווך, המתווך היעיל הצליח לקלוע בדיוק לטעם שלו בהיבטים של מיקום ומחיר.

מחיר הנכס היה 2,000,000 ש"ח (שני מיליון ש"ח).

עמלת התיווך בגין עיסקה זו היא: 47,200 ש"ח (2% ממחיר הדירה + מע"מ).

לצורך השלמת העיסקה חיפש מ' עורך דין אשר ייצג אותו, העו"ד דרש שכ"ט בגובה 11,800 ש"ח (0.5%+ מע"מ).

מ' התקשר אליי בתרעומת על גובה שכ"ט של העו"ד וטען כי הוא גבוהה מדי, שאלתי אותו מדוע הוא חושב ששכ"ט שהעו"ד מבקש הוא גבוה? לדעתו של מ' 11,800 ש"ח זה תשלום גבוהה מדי רק בשביל לעבור על חוזה, לבצע כמה תיקונים ואז לחתום, אחרי הכל מדובר בעבודה משרדית של לא יותר מכמה שעות ספורות.

אתם יודעים מה……אולי זה נכון…..אולי 11,800 ש"ח לעבודה של 5 שעות זה הרבה מאוד כסף (זה 2360 ש"ח לשעה, הלוואי על כולנו) או אתם יודעיםמה נאמר וה עו"ד עבד קשה כפליים מהזמן הזה (עדין  1180 ש"ח לשעה) זה עדין תעריף שעתי גבוהה. אז בנקודה זו ובקו מחשבה כזה אני יכול להזדהות עם הרגשת ה- 'עושקים אותי'.

אבל בוא נביט על הסוגיה בהיבט עסקי מקצועי וקר, בואו נביט על כל מרכיבי העיסקה:

-מוכר

-קונה

– מתווך

-עורך דין

לכל אחד יש חלק ואינטרס בעיסקה (אני כרגע מתייחס לעיסקה רגילה ללא היבטים פליליים ומחשבות קרימינליות של מי מהצדדים), רק בואו ננתח ונבין מהו האינטרס של כל אחד מהם.

מוכר– למכור את הנכס במחיר הגבוהה ביותר, לחתום עיסקה לקבל כסף במהירות האפשרית ולהמשיך הלאה.

קונה– לרכוש במחיר הנמוך ביותר, ולקבל את הנכס במהירות האפשרית ולהיכנס להתגורר בו.

מתווך– שימו לב זה חשוב, האינטרס העיקרי של המתווך הוא חתימצה שלכם על העיסקה, רק לאחר שחתמתם על העיסקה זכאי המתווך לקבל את שכ"ט שלו. למתווך לא אכפת אם הדירה חוקית או לא, לא מעניין אותו אם יש חריגות בניה, לא מעניין אותו אם הדירה בעלת בעיות רישום, לא מעניין אותו אם יש כאן עוקץ מסויים, לא מעניין אותו המעמד החוקי של הדירה (אולי לא ניתן לבצע את העיסקה בכלל מעשית בבחינת מוכר-קונה). את המתווך מעניין דבר עיקרי אחדף שתהיה חתימה כדי שיוכל לגבות את עמלתו.

העורך דין– האינטרס שלו, להגן על הלקוח שלו. העורך דין הוא בא כוח הרוכש (בדוגמא זו אני מתייחס לרוכש). תפקידו לבדוק שהדירה רשומה כחוק, תפקידו לבדוק שאין עיקולים לצד שלישי על הדירה, לבדוק את מעמדה החוקי (לדוגמא האם יש יורשים? צווי ירושה וכו') ועוד. תפקיד העורך דין היא לשמור ולהגן על זכויותיו וכמובן על כספו של הרוכש, שלא יקרה מצב שהרוכש מעביר כספים ובסוף לא יכול להשלים את העיסקה ולקבל את הדירה.

בואו נחזור למקרה שלנו:

המתווך אמור לקבל 47,200 ש"ח. העו"ד אמור לקבל 11,800 ש"ח משמע התשלום לעו"ד כאן הוא פי 4 קטן יותר מהתשלום למתווך בעוד והחשיבות של העו"ד בעיסקה היא לפחות פי 10 מזה של המתווך, כי האינטרס שלו הוא לשמור עליכם!!!

האם כעת התשלום לעורך דין נראה לכם יקר?

לוגית, סדר הדברים היה הפוך לא השיקולים היו אינטרסים, העו"ד היה אמור לקבל מכם פי 4 מהמתווך  מאחר ותפקידו בעיסקה חשוב לכם הרבה יותר מזה של המתווך.

רבותיי, הפסיקו להיות קמצנים…זה יעלה לכם ביוקר.

מתווך גרוע לא יעלה לכם כסף רב אולי עצבים…… טעות של עו"ד יכולה לעלות לכם כסף רב ובמקרה הרע אולי בחסכונות חייכם.

זיכרו, מי שלא רוצה לשלם בכסף, ישלם בסוף בזהב.

 

 

 

הרשמה לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים:


רוצים לקבל מידע נוסף על השקעות נדל"ן מלאו את הפרטים ונחזור אליכם!

לשתף בפייסבוק
לצייץ בטוויטר
לשתף בלינקדאין
לנעוץ בפינטרסט
תמונה של גורו נדל"ן

גורו נדל"ן

אתר זה נבנה מתוך מטרה להוות פלטפורמה, פשוטה ונגישה לאלו מכם המחפשים לשנות את גישתם להתנהלות הכספית האישית שלהם כמו גם לאלו המעוניינים ללמוד את תחום ההשקעה בנדל"ן.

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן