בהמשך לגישת האתר ושאר הפוסטים אשר נכתבו על התכוננות לקראת הפנסיה, אני מעלה כאן תקציר שיחה שהיתה לי עם קולגה לעבודה. הקולגה כמובן אינו מודע לכך שסחבק משקיע בנדל"ן (ושוק ההון, כחלק מהגיבוי לפנסיה ולתוכנית הפרישה המוקדמת).
במקום העובדה בו אנו מצוי יש מחלקת IT, במקרה אני מיודד שם עם אחד הבחורים החביבים אשר נותנים לנו שירות במחלקה. וכמובן איך לא, עלתה שיחה על עתידו כאיש מחשבים, היום הוא מצוי בגיל 40 +/-, ומודע לכך שעבודה כאיש מחשבים אינה רלוונטית עד גיל הפנסיה בענף בו הטכנולוגיות משתנות ותמיד מעדיפים סוסי עבודה צעירים שיטחנו עבודה שעות על גבי שעות.
כמובן שהשאלה שלי היתה: "אם כך, מה אתה מתכנן לכשיגיע היום"?
האמת שכאן הוא הפתיע אותי פעמיים, אחת לטובה ואחת לרעה.
לטובה- הוא ענה לי באופן ישיר שהוא כבר חשב על זה ושהוא נקט בתוכנית גיבוי. אני ששמעתי אותו אומר 'תוכנית גיבוי' , ישר נפתחו לי העיניים ודמעות של שמחה החלו להיקוות בזוית העין, "סוף סוף מישהו שחושב קדימה ומכין תעודת ביטוח לעצמו ומשפחתו", חשבתי לעצמי בלב בשמחה.
לרעה- המשך המשפט שלו היה, "עשיתי רישיון לנהג מיני-בוס, כאשר אפוטר אלך לעבוד כנהג מיניבוס, בכיף…ראש שקט" הוא אמר בלי למצמץ. ברגעים הראשונים הופתעתי, לאחר מכן חשבתי שמא מישהו עושה לי תרגיל ומצלם במצלמה נסתרת, אבל לבסוף התבעסתי כי הבנתי שהוא דיבר במלוא הרצינות.
שימו לב איזה פספוס וחוסר הבנה יש כאן.
הבחור הבין שהוא לא יכול לסמוך על מקום עבודתו הנוכחי כי זו המציאות בתחום העבודה שלו, הוא החליט לייצר תוכנית גיבוי שהיא כרעיון טובה, חשוב לתכנן תוכניות גיבוי, אבל מאידך, הביצוע גרוע ולוקה בחוסר הבנה.
התוכנית שלו היא למעשה לעבוד יותר קשה אחרי שיפוטר או יופרש החוצה בבוא העת.
זו החלטה שנובעת מהבנה שיש לעשות משהו בנדון, אבל העשיה הלא נכונה נובעת מבורות, מבורות שאינה מודעת לכך שיש דרכים אחרות לתכנן תוכנית ב' לפרישה. תוכנית חכמה יותר, נועזת יותר ומיטיבה יותר.
אנא מכם, אל תתנו לבורות להחליט עבורכם…
מוסר השכל: לעשות תוכניות זה דבר טוב, אבל הביצוע הנכון חשוב יותר!
2 מחשבות על “פנסיה- מהי התוכנית ב' שלכם?”