שינויים בשוק הנדל"ן 2

שינויים בעולם הנדל"ן


עולם הנדל"ן הינו עולם מעניין ורצוף שינויים, העקרונות המנחים הם אותם עקרונות מנחים, בסופו של יום אנשים צריכים להתגורר במבנים מסויימים, לאורך ההיסטוריה עולם המגורים ידע שינויים רבים, רוב השינויים הללו נגרמו מצרכים ומטרות שונות.

במדינות מעוטות גשמים כמו באפריקה נהוג להתגורר בבקתות קש וחימר/בוץ.

במדינות ערב, הנוודים היו מתגוררים באוהלים.

בקוטב הצפוני, בני האינואיט היו מתגוררים באיגלו בנוי משלג דחוס.

המין האנושי ידע גם פרוייקטי בניה גרנדיוזים כגון:

הפרמידות במצרים (גאווה לאומית- אנחנו בנינו).

הפרמידות במרכז-דרום אמריקה של בני האינקא והמאיה.

המבנים המופלאים סביב מקדש אנקור-ואט בקמבודיה שהתגלה רק לפני כמה עשורים כשהיה מכוסה במעטה הג'ונגלים.

נחטא אם לא נזכיר את החומה הסינית כפרוייקט מונומטאלי אדיר.

גם בימינו אנו, אנו חוזים בנפלאות ההנדסה והשאיפה האנושית להגיע רחוק יותר גבוה יותר גדול יותר, כגון: מגדל הבורג' חאליפה בדובאי (היום נבנים גבוהים ממנו).

בורג' חאליפה, הבניין הגבוה בעולם כיום, בדובאי.
תמונה מויקיפדיה

הזול של פעם, היקר של היום


ברשומה הקודמת שלי בעניין שינויים בשוק הנדל"ן, הזכרתי את השינויים שהתחוללו בעקבות ההתפתחות הטכנולוגית שהציע אלישע אוטיס, עם מנגנוני הבלימה שלו למעליות, שיפור טכנולוגי זה הפך את היוצרות וטרף את כל הקלפים, פתאום כל היתרון בנוחות של הדירות בקומות הנמוכות, הפך לחסרון.

מהפכים דומים אנו יכולים לראות בויכוחים בין דיירים בפרוייקטי תמ"א- פינוי בינוי שונים, בהם לדיירי דירות הקרקע היה יתרון יחסי בהעדר מעליות, וכעת שמשדרגים למגדלים ורבי קומות, הם מחפשים פיצוי על יתרון זה בתמורה לחתימה על הפרוייקט. השמאים והיזמים יודעים להביא זאת בחשבון ונותנים עדיפות מסויימת בבחירת הדירות החדשות עפ"י שיטת הניקוד.

דוגמאות נוספות למהפכים במחירים והעדפות נדלניו"ת אנו יכולים לראות בדוגמאות מעניינות מחו"ל.

בית על המים, מבירא עמיקתא לאיגרא רמא


לפני כשבוע יצא לי להסתובב באמסטרדם אמנם לצרכי חופשה ולא עסקים, אך העין הנדלנ"ית שלי לא נחה, אמסטרדם ידועה בתעלות המים הרבות שלה שנחפרו לאורך ההיסטוריה.

מי שמסתובב באמסטרדם לא יכול שלא להבחין בבתי הסירה הרבים שיש בחלק מהתעלות, כמי שמתעניין בנדל"ן, כשאני מצוייד בחיוך ונחמדות אופיינית כדי לייצר אינטראקציה עם התושבים, החלטתי לדפוק על הדלתות ולשוחח עם דרי בתי הסירות.

מתברר כי היסטורית, האוכלוסיה העניה, בעיקר מלחים היו נוהגים להתגורר בבתי סירה מאחר ולא היה להם הכסף והמשאבים לרכוש דירות רגילות כמו מרבית האוכלוסיה, כך נוצר מצב בו הם רכשו סירות והתגוררו בהן.

בעבר מגורים בבתי סירה היו מגורים לעניים.

אך אמסטרדם עברה כברת דרך מאז, הזמנים השתנו, התפיסה השתנתה ובתי הסירה נהיו מגורים מיוחדים, משהו שונה ומיוחד, ובעולם הנדל"ן לרוב כשאתה שונה ומיוחד אתה גם שווה יותר כסף.

מתברר שכיום עיריית אמסטרדם כמעט ואינה מנפיקה אשרות למגורים בבתי סירה, יש מספר מאוד מוגבל של בתי סירה בעיר ושומרים על מספר זה. הרוצים להתגורר בבית סירה רשאים להגיש בקשה ולהמתין לתורם, הביאו בחשבון כי זמן ההמתנה הממוצע לאשרה שכזו הינו 22 שנים!

הביקוש והייחוד של בתי הסירה הללו, כמובן גם עשה פלאים למחירי בתי סירה אלו.

כמה עולה בית סירה באמסטרדם?


עלות הרישיון לבית סירה נעה בין 200,000-300,000 יורו (כן קראתם טוב).

עלות בית סירה ממוצע נעה גם בין 200,000-300,000 יורו.

מכאן שאם אתם מבקשים להתגורר בבית סירה, לא רק שעליכם להמתין כ- 22 שנים בממוצע, אלא גם לשלם 400,000-600,000 יורו עבור בית כזה, לפי המחיר דהיום, מי יודע מה תהיה עלות הבית כאשר תקבלו את האשרה בעוד 22 שנים?

מחיר זה גבוה מאשר דירת 3 חדרים ממוצעת בסביבת התעלות באמסטרדם ואם תחשבו על כך,זה אמנם מהווה מגורים ייחודים אך גם קצת מגבילים בהיבט של נוחיות ופרטיות בהשוואה לדירה, בעיקר בעיר שורצת תיירים 24/7.

להלן כמה דוגמאות, מבתי הסירה בהם נתקלתי:

שימו לב לבית הסירה הראשון משמאל, "פנטהאוז" עם ספות ומרבד צמחי ע"ג הגג. הבית השני אחריו עם מרפסת בחלק הקדמי.

ממש על אותה גדת תעלה, יש בית דומה למכירה:

רואים את ה- 600,000 יורו מלמטה

חלק מבתי הסירה הינם צפים, אך חלקם כפי שראיתי (לא צולם) נשענים גם על כלונסאות בטון.

תקריב על המרבד הצמחי על אחד מבתי הסירה. להערכתי שימוש במרבדים אלו מגדיל את הבידוד דרך הגג וחוסך עלויות מיזוג ורלוונטי יותר לחורף.

לאלו אשר הפרוטה מצויה בכיסם, יש גם הברקות עיצוביות על בתי הסירה שלהם, אחרי הכל האופנה והאדריכלות רלוונטים גם כאן.

במקרה זה הגג המעוצב הינו מברזל וכל ההיקף הינו ויטרינות הצופות לתעלה. שימו לב לבית מימין הוא נשען על כלנוסאות בטון ומשטח יצוק והוא אינו צף על המים.

גם הנכס האדריכלי הזה מוצע למכירה לאחר בירור קצר…

Price upon request בהולנדית זה אומר:"לרציניים בלבד" 🙂
בית סירות אשר משמש לעיתים כמגורי BnB מבירור מתברר שכמה ידוענים בחרו לשהות בבית סירה זה כחלק מהחוויה האמסטרדמית שלהם יחד עם הבילוי בקופי-שופ המקומי.

 

אמסטרדם הינה עיר אשר סקרנה אותי בהיבט הנדלנ"י שלה, לא כמקום רלוונטי להשקעה (תשואות מאוד נמוכות לחו"ל של 5%) אלא כמקום בו הנדל"ן הוא שונה ומיוחד.

בהמשך פוסט נוסף על הבתים הישנים של אמסטרדם.

ואם כבר נדל"ן בחו"ל אז… לאור, בקשות רבות ועניין רב, רבים מכם ביקשו והתעניינו על השקעות נדל"ן בחו"ל, כיצד אני ניגש אליהם, כיצד אני מבצע חקר שוק, כיצד אני מברר ודולה פרטים ומגיע לרמת בקיאות הרלוונטית לי כמשקיע חוץ לגבי קבלת החלטות השקעה בחו"ל, זה בדיוק המקום לעדכן כי החל מהמחזור הבא, עדכנתי בתכני תהליך הכשרת המשקיעים שלי (השאירו פרטים בלינק- מבטיח לחזור) הרצאה שכל כולה מיועדת על השקעות נדל"ן בחו"ל, כי אם כבר לגעת בנושא אז רק לעומק.

הרשמה לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים:


רוצים לקבל מידע נוסף על השקעות נדל"ן מלאו את הפרטים ונחזור אליכם!

לשתף בפייסבוק
לצייץ בטוויטר
לשתף בלינקדאין
לנעוץ בפינטרסט
גורו נדל"ן

גורו נדל"ן

אתר זה נבנה מתוך מטרה להוות פלטפורמה, פשוטה ונגישה לאלו מכם המחפשים לשנות את גישתם להתנהלות הכספית האישית שלהם כמו גם לאלו המעוניינים ללמוד את תחום ההשקעה בנדל"ן.

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן