תעשיית קורסי השקעות בנדל"ן

אז מה אני באמת חושב על קורסי נדל"ן
ואיך לבחור את הקורס המתאים?

לפני שאני נכנס לעובי הקורה, אני רוצה לתת כאן גילוי נאות: לפני כמה חודשים, בעקבות התעניינות גדולה ובקשות רבות של קוראים ועוקבים רבים, החלטתי לפתוח תהליך הכשרה ולחלוק את הידע שלי בתהליך הכשרת המשקיעים, שאני מעביר.

המוטיבציה לכתוב את הפוסט הזה באה לאחר, שמתעניינים וקוראים רבים שוחחו עמי והביאו לתשומת ליבי מגוון שאלות בנוגע לקורסים והצעות שקיבלו מגורמים כאלו ואחרים. ברשומה זו אני לא מתכוון לתת ציונים ולא להזכיר שמות, אלא אשאיר את קבלת ההחלטה בידכם, מאידך, כן חשוב לי לתת לכם סט של כלים ועקרונות כדי שתדעו לבחור את הקורס הנכון עבורכם.

אני מאמין גדול בהשכלה וברכישת השכלה, בכל תחום באשר הוא מעניין אתכם. כעקרון יש שתי דרכים עיקריות לרכוש השכלה:

הראשונה- ללמוד לבד, היום בזכות האינטרנט ושלל אוניברסיטאות מקוונות, ניתן להגיע בקלות יחסית לכל גוף ידע שמעניין אתכם וללמוד לבד.

היתרונות של דרך זו הם:

  • היא זולה (לא באמת- אבל לפחות על פניו), אתם לא משלמים לאף אחד.
  • סיפוק- הסיפוק שמקבלים מרכישת ידע בצורה עצמאית הוא עצום.

החסרונות של דרך זו:

  • הלמידה לוקחת זמן רב.
  • הלמידה לרוב אינה ממוקדת למטרה  מסויימת, אלא כללית מדי.
  • אין למידה מניסיון, דבר שיכול להתבטא בהפסדים כספיים.
  • יש פער בין התאוריה הנלמדת לבין המציאות בשטח, דבר המתבטא בהפסדים כספים.
  • היישום אורך זמן רב וכתוצאה מזה מפספסים הזדמנויות שצצו בעיתוי של חוסר מוכנות.
  • ככל שזה קשור לכסף, אין כמעט נגיעה בבעיות הנובעות מההיבט הפיסכולוגי והפתרון להן.

השניה- ללמוד בקורס/תוכנית לימודים הממוקדת בנושא אותו אתם מעוניינים ללמוד.

היתרונות של דרך זו:

  • תהליך הלמידה מהיר יחסית.
  • הלימוד מאוד ממוקד לצרכים, וכשזה נוגע להשקעות, זה מהותי.
  • הלימוד מבוסס על ניסיון רב שנצבר וגם מכיל דוגמאות רבות של מקרים ותגובות למצבים שכיחים ואף למצבים נדירים יותר. תמיד טוב להתגלח על זקנם של אחרים.
  • הלימוד יוצר קשר הדוק בין התאוריה למציאות האמיתית בשטח, לרוב מושג ע"י לימוד דרך עסקאות אמת ולא מקרים היפוטתיים.
  • מייצר קיצורי דרך מחשבתיים ומעשיים, הנובעים מניסיון של אלו שצעדו בדרך לפני כן.
  • הלימוד נותן כלים אובייקטיבים מעשיים לאומדן של הזדמנויות ובכך מקל את הליך קבלת ההחלטות וכניסה לעסקה כשזו באה.
  • אם זה עובד למשקיעים בקורס, אין סיבה שלא יעבוד לכם.
  • ככל שזה נוגע לכסף, הקורס נותן את הכלים והלכי המחשבה שעוזרים לדעת לחשוב ולייצר כסף, מאחר ו- ככל שזה נוגע לכסף- מחשבה אכן יוצרת מציאות.

החסרונות של דרך זו:

  • קורסים עולים כסף.
  • הקורסים לרוב מועברים ע"י 'האמת והניסיון' של המשקיע שמעביר זאת, לא תמיד הדרך תתאים לכם, לכן חשוב לשמור על ראש פתוח ולדעת לעצב את האסטרטגיה שתתאים לכם.

מהם המדדים לקורס טוב ואיכותי?

למצוא קורס טוב להשקעות, קשה יותר מלמצוא- מחט בערמת שחת ועם זאת כן הייתי רוצה לתת כאן כמה עקרונות מנחים שיעזרו לכם לברור את המוץ מן התבן ולאתר את הקורס הטוב ביותר עבורכם.

כלל ראשון- מהו מקור ההכנסה העיקרי של המקור בו אתם לומדים? 
אם מדובר במקום המציע מגוון קורסים וקורסי המשך כמו מכללות, ברור לכם שמכללות כאלו מתפרנסות מקורסים, האינטרס של המכללות זה לייצר קורסים בכדי שיהיו להם סטודנטים, לכן המכללה לרוב תמכור לכם קורס אבל פחות ידע מעשי שיוביל אתכם לעשיה בשטח. את זה אתם יכולים להבין גם מכמות האנשים בכל קורס, יש הבדל תהומי בין קורס שמטרתו להושיב 30-40 איש במחזור לבין קורסים בהם יש 15-25 משתתפים, ברור ישר מי משתמש בסטודנטים כמקור הכנסה עיקרי ומי לא (רמז: עלויות השיווק זהות אך הרווחיות לא).

כלל שני- מהי שיטת הפרסום/שיווק של יוצר הקורס?
אתם צריכים להבין האם משווקים לכם חלומות ופנטזיות על התעשרות מהירה, או שמשווקים לכם ידע אמיתי בכדי שתצליחו כמשקיעים. בכדי להתעשר ולעשות כסף מהשקעות יש צורך במתודה סדורה ומשמעת, בכדי לייצר מתודה כזו ומשמעת דרוש לכך זמן, קורס אינו כרטיס לוטו לזכיה מהירה בהון רב. צבירת הון דורשת זמן ומיקוד במטרה, ללא קיצורי דרך. על כן מי שמוכר לכם חלומות מהירים, ימלא את כיסיו במהירות בשכר הלימוד שלכם. זיכרו: אין קיצורי דרך, יש רק עוקצים בדרך!

כלל שלישי- האם יש מכירת המשך?
במקומות המתפרנסים מקורסים, קורסים זו תעשיה. לכן לרוב המקום יציע לכם קורס המשך בצורה של: הקורס הראשון יהיה 'קורס בסיסי', לאחריו תדרשו לעשות 'קורס השקעות למתקדמים' ולאחריו קורס 'נבחרת המשקיעים' וכיו"ב, כך שבפועל יוצא שאתם לא משקיעים בהשקעות אלא רק בקורסים. תבינו, מי שמוכר לכם מוצרי המשך, האינטרס האמיתי שלו זה למכור לכם מוצרים, לא באמת ללמדכם את דרך ההשקעה הנבונה והרווחית.

כלל רביעי- עדויות והמלצות?
אחת מדרכי השיווק, הינה דרך המלצות ועדויות, משווקים רבים נוטים לפרסם עדויות של תלמידים לשעבר שעשו והצליחו, בעוד וזו שיטה אשר בבסיסה היא טובה, ככל הנוגע להשקעות זו שיטה בעייתית, שכן לרוב, ובעיקר בהשקעות נדל"ן תחום אשר נתפס כתחום של בעלי הון, רוב האנשים לא נוטים לספר על השקעותיהם בפומבי, מחשש לחשיפה וביקורת שלא לומר 'עין הרע' וצרות עין מהסובבים. על כן יש להתייחס לפרסומים שכאלו בחשדנות יתרה.

עם זאת, המלצות שהתקבלו מפה לאוזן בצורה ישירה ברמה האישית ובלתי אמצעית יש להן ערך רב.

כלל חמישי- האם קיבלתם ערך אמיתי בטרם נרשמתם לקורס?
זו משוכה שיכולה להוות מסננת מאוד יעילה עבורכם. לרוב, הפרסונות שמעבירות את הקורס אינן ידועות, לכן אחד המדדים הטובים הוא פשוט לראות מה הנוכחות שלהם ברשת והמרחב הוירטואלי, האם הנוכחות מסתכמת אך ורק בכל הקשור לשיווק מרכולתם (הקורס) או שמא יש להם מקורות ידע טובים מהם אתם יכולים להפיק ידע וערך רב עוד בטרם באתם עמם במגע כגון: בלוגים, אתרים, דף אינטרנט וכיו"ב שאינם פרסומיים.

כלל שישי- מה מטרת המארגנים?
בעקרון זו נקודה שקשה להבחין בה, וההבחנה בנקודה זו היא למעשה שקלול של כל הכללים המפורטים לעיל. אתם צריכים להבין האם מטרת הקורס היא להפוך אתכם למשקיעים וללמדכם להשקיע בתבונה, או שמא המטרה היא להתפרנס מכאלו שרק מפנטזים על להיות משקיעים. יש הבדל מהותי בין שתי גישות אלו. בראשונה הסיכוי שלכם להפוך למשקיע גדול, בשניה…. השלימו את החסר.

כלל שביעי- הזול עולה ביוקר!
רוב האנשים, מחפשים את הקורסים הזולים, עושים חישובים כמה עולה להם שעה, כמה שיעורים הם מקבלים, מדידות כאלו נחמדות כשקונים עגבניות במשקל אצל רמי לוי, לא כאשר מדובר בקורס השקעות שמטרתו להביא אתכם לכדי השקעה ולהפוך אתכם למשקיעים יצרניים, שיודעים להשקיע כסף.

כלל שמיני- מתנות בחינם?
בעוונותי, עשיתי רק הרצאת מבוא חינמית לקורס פעם אחת בחיי והבנתי שזה לא הקהל שאני מחפש.
אחת מאסטרטגיות השיווק הדיגיטאלי ברשתות החברתיות הוא מתן "סודות/מדריכים/טיפים" בחינם. אז  בואו נפריך את המושג סוד, בנדל"ן אין סודות. ואם אתם מצפים שמישהו יגלה לכם בחינם איך לעשות כסף (אחת ממטרות ההשקעה היא להשקיע ולעשות כסף), אתם טועים! תחשבו על זה מה האינטרס של אדם שהוא משקיע, לגלות לכם את דרכו בחינם, ידע שווה כסף ומה שעולה חינם, שווה חינם, כמאמר המשפט: אין ארוחות חינם.

זיכרו:
גבינה בחינם יש רק במלכודת עכברים!!!

לסיכום, אני ממליץ לכם להביט על קורס כהשקעה לכל דבר ועניין, בקורס השקעות אתם בראש וראשונה  משקיעים בעצמכם, אתם משקיעים בהשכלה שלכם כמשקיעים. אם תפספסו כאן, תפספסו בהשקעות שלכם.

חישבו על העניין כך, במידה ותבחרו בקורס הטוב והנכון, אז השקעתם כמה אלפי שקלים בתמורה לידע שישמש אתכם לעשיה של כמה מאות אלפי ואולי מיליוני שקלים, פתאום הקורס לא נשמע יקר כל כך…..

לא תצאו מקורס מיליונרים, אך בקורס הנכון, הסיכוי  להפוך לכאלו יגדל בצורה משמעותית!

בהצלחה, בכל אשר תבחרו.

הרשמה לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים:


רוצים לקבל מידע נוסף על השקעות נדל"ן מלאו את הפרטים ונחזור אליכם!

לשתף בפייסבוק
לצייץ בטוויטר
לשתף בלינקדאין
לנעוץ בפינטרסט
גורו נדל"ן

גורו נדל"ן

אתר זה נבנה מתוך מטרה להוות פלטפורמה, פשוטה ונגישה לאלו מכם המחפשים לשנות את גישתם להתנהלות הכספית האישית שלהם כמו גם לאלו המעוניינים ללמוד את תחום ההשקעה בנדל"ן.

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן