איך בוחרים מלווה משקיעים?
איכות החיים שלנו תלויה באיכות ההחלטות שלנו.
ואיכות ההחלטות שלנו, תלויה באיכות השאלות שאנחנו שואלים.
אז הנה 7 שאלות שכדאי לשאול כדי להבין אם האדם שאנחנו שוקלים בתור "מלווה משקיעים לעסקאות נדל"ן" הוא אכן אדם ראוי לאמון ולכסף שלנו.
-
גיל וניסיון –
אם אתם צעירים, אתם מתלהבים לראות מישהו צעיר ומצליח, לכאורה.
אולי כי מישהו צעיר הוא חיובי ומלא אנרגיה, ואולי כי הוא מדבר אליכם בצורה לא מתנשאת, כי הוא "לא יודע הכל".מצד שני, כמה עסקאות לדעתכם הוא כבר עשה בגיל 25? כמה עסקאות הוא ליווה?
האם הייתם לוקחים מנתח עם ניסיון של 2-3 ניתוחים או מעדיפים מנתח שעשה 100 ויותר?
חשוב שהמלווה שלכם יהיה בעל ניסיון, וניסיון מגיע ממעורבות בהרבה עסקאות
מלווה לא צריך להיות חבר שלכם ואתם לא חייבים לצאת איתו לבירה.
הוא כן חייב להיות סופר מנוסה. -
נכסים – כמה נכסים יש למלווה שלכם?
אם הוא סיפר לכם סיפורי הצלחה, סימן שיש לו הרבה נכסים. ואם בשלב הזה הוא מתגונן ומדבר על "פרטיות", אולי כדאי להשאיר אותו לבד, בפרטיות שלו.
עשו לעצמכם טובה ואל תיקחו מלווה עסקאות שאין לו לפחות 5 דירות בבעלותו.
איך יודעים אם יש לו 5 דירות בבעלותו? בקשו ממנו או ממנה נסח טאבו ששמם מוםפיע עליהם. אתם רוצים מישהו שיודע לעשות, לא רק לדבר חכם. -
ממליצים –
אם מישהו ליווה עשרות משקיעים, אתם מצפים לראות עשרות המלצות. אם לחזור לדוגמה של המנתח: יופי שמנתח עשה 100 ניתוחים, אבל כל החולים מתו. אתם רוצים לדבר עם לפחות 10 לקוחות – שלא יתנו לכם 2 ממליצים "שתולים" – ולשמוע את הסיפור מהצד שלהם.
טיפ של מנצחים: תוודאו שיש אכן בבעלותם דירות (עפ"י נסח טאבו). אחרת יכול להיות שאתם מדברים עם בני הדודים או החברים של "המומחה".
-
פז"מ-
בקשו ממליצים שהוא ליווה לפני 3-5 שנים ועדין מחזיקים בנכס. למה? כי נכסים ירודים עושים בעיות אחרי 2-3 שנים, זה ייתן לכם מושג לגבי איכות הנכסים שהמלווה מביא. אולי הוא מביא לכם "נכסים מתחת למחיר השוק" ואז הקונים מגלים אחרי שנתיים שהסיבה שהנכס היה זול, זה שצריכים להרים את הרצפה בכל הדירה ולהחליף את כל הצנרת?
-
משרדים מפוארים –
תבדקו את כל המקרים של אנשים שנפלו קורבן לנוכלים, ולכולם יש משהו אחד במשותף: משרדים מפוארים.
המטרה של משרדים היא להלהיב אתכם. מי שמשלם על תחזוקת המשרדים הללו זה הרבה משקיעים פראיירים שהתלהבו בדיוק כמוכם מהעטיפה (המשרד) ולא מהאיכות של העסקאות (התוכן).
האספרסו שאתם מקבלים הוא לא "חינם", אתם הולכים לשלם עליו בריבית דריבית. -
רכב מפואר –
זה נורא מרשים לפגוש את מלווה העסקאות נוהג באודי או ג'יפ ששווים מאות אלפי שקלים, אבל אל תסתנוורו. תבקשו ממנו להראות לכם את רישיון הרכב ותראו איך הוא מחליף צבעים… רוב הסיכויים שתמצאו שם שעבוד לחברת מימון ותגלו שהוא רכש את הרכב בהלוואה של 100 תשלומים של 3,000 שקל.
-
רכב "שבור" –
מצד שני, אתם לא רוצים מלווה תפרן, שמגיע עם קורקינט (בגלל אידיאולוגיה, כמובן) או עם טרנטה. אתם רוצים מישהו שמרוויח טוב, אבל לא חי בראוותנות.
קבלו גם שאלת בונוס:
מצב משפחתי-
קל נורא למכור לוקשים של חופש כלכלי וציטוטים של "הסוד" על מחשבה יוצרת מציאות כשאתה עדיין גר אצל אמא, והיא זו שמכינה לך אוכל ומכבסת לך את הבגדים.
חפשו מישהו שיש לו ילדים ומשפחה, זה אומר שהוא גם חי במציאות.
אלו כמה שאלות בסיסיות לבחון לפני שמתחילים להיכנס לעובי הקורה כדי לבדוק אם המלווה שלכם הוא איש נדל"ן בכל רמ"ח אבריו – או איזה חרטטן שמצטט לכם את ג'ים רוהן, טוני רובינס ו"אבא עשיר, אבא עני".
מחפשים מלווה משקיעים, מצוין, כעת יש לכם קווים מנחים כיצד לאתר את מלווה המשקיעים המתאימים לכם.
ההמלצה הגורפת שלי, בכל מקרה היא גם כאשר רוצים להשתמש בשרותיהם של מלווי משקיעים למינהם, כדי להגיע עם ידע, ידע ורקע יעזרו לכם, לא רק לכוון ולמקד את מלווה המשקיעים שלכם, אלא גם יתנו לכם כלים לא ללכת בעיניים עצומות אחריו.
אמון במלווה משקיעים הוא נקודת מוצא חשובה, אך צמיד היו עם עיניים פקוחות כדי שתדעו לשאול את השאלות הנכונות, לזהות את נקודות התורפה וכמובן גם לבקר את עבהודתו במהלך תהליך הליווי, כדי לעשות את כל זה, אחת הדרכים לרכוש את הכלים הללו היא בתהליך הכשרת המשקיעים, שיתן לכם מענה וידע על כל המשמעויות של ביצוע עסקת נדל"ן טובה ומוצלחת.